Antep’te 60 kişi hakkında gözaltı kararı

Antep’te KHK’yle kapatılan derneklere soruşturma açıldı. 60 kişi hakkında gözaltı kararı kararı verilirken, 16 kişi gözaltına alındı.

Antep'te Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA – DER), Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) ve Kurdî –Der eski üye ve yöneticileri hakkında açılan soruşturma kapsamında 60 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Türk polisi tarafından yapılan siyasi soykırım operasyonlarında HDP İl Eşbaşkanı Ethem Ünal, avukat ve dernek yöneticilerinin olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan bazılarının ifade işlemi sürerken, gözaltı sürelerini 4 gün uzatıldığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğünde tutuluyor.

GÖZALTINA ALINANLAR

Gözaltına alınanlardan 16 kişinin isimleri şöyle: "Ethem Ünal, Avukatlar Berivan Özpolat ile Alaadin Aslan, Mustafa Denktaş, Bülent Şahin, Mustafa Şahin, İbrahim Demir, Halil İpek, Abdulhakim Yılmazsoy, Ramazan Demir, Selma Avşar, Emin Külter, Osman Girgin, Perişan Akın, Maruf Yüce ve Mustafa Bilen."