Antep'teki polisler hakkında suç duyurusu

10 Ekim Ankara Katliam Davası avukatları, 2015 yılında Antep'teki Emniyet Müdürlüğünde görevli bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

10 Ekim Ankara Katliamı Davası avukatları, 2015 yılında Antep'teki Emniyet Müdürlüğünde görevli bulunan ve bu konuda görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen tüm sorumlular hakkında TCK 83. maddesinde düzenlenen “kasten ihmali davranışla insan öldürme”, TCK 281. Maddesinde yer alan “suç delillerini yok etme” ve TCK 257. Maddesinde yer alan “görevi kötüye kullanma” suçlarından gerekli soruşturmanın yapılarak, cezalandırılmalarının sağlanması için suç duyurusunda bulundu.
Avukatlar tarafından yapılan suç duyurusuna ilişkin yazılı açıklamada, "Katliamdan tam 4 yıl sonra soruşturmaya ilişkin 9 klasör evrak, kimliği belirsiz kişilerce Ankara Adliyesi’nin savcılık katına bırakılmıştır. Mahkeme’ye ulaşan söz konusu ‘kayıp’ 9 klasörün içeriğine bakıldığında, katliamın nasıl organize edildiğine ve kamu görevlileri tarafından katliam faillerine nasıl yol verildiğine dair çok önemli deliller ve bilgiler bulunduğu görülmektedir” denildi.
Açıklamada, soruşturma savcılarının delilleri gizledikleri ve kararttıklarının anlaşılması üzerine haklarında bir süre önce ilgili mercii olan HSK’ye şikayette bulunulduğuna dikkat çekildi.