Antep'teki tutsaklara ölüm tehdidi

Antep'teki cezaevinde tutulan Şaban Yener, ölümle tehdit edildiklerini açıkladı.

Antep'teki H Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Şaban Yener, ailesi ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde ölümle tehdit edildiklerini açıkladı. Salgın bahanesiyle cezaevlerinde açık görüş, spor, sohbet ve kurs gibi  iletişim etkinliklerinin yapılmadığını ifade eden Yener, bu hak ihlallerine her gün yenisinin eklendiğini söyledi.

Koğuşlara arama adı altında baskın düzenlendiği ve baskın sırasında sürekli tehdit edildiklerini aktaran Yener, “Zorla koğuşlarımız değiştirilip, bizi birbirimizden koparmaya çalışıyorlar. Koğuşlarımızın arasına FETÖ, DAİŞ ve adli tutukluları yerleştirdikleri için can güvenliğimiz yok. Bu uygulamayı kabul etmediğimiz için fiziki şiddette maruz kalıyoruz ve ölümle tehdit ediliyoruz. Eğer başımıza bir şey gelirse buradaki cezaevi idaresi sorumludur” dedi.

 Açık görüş yapılmamasına da tepki gösteren Yener, “Pandemi bahane ediliyor, peki niye mitingler yapılıyor ve bu mitinglerde de çay dağıtılıyor. Acaba burada pandemi yok mu? Eğer yayılma olursa burada olur. Dışarıda her yer açık ama söz konusu cezaevi oldu mu yasak diyorlar. Onlara serbest, bize gelince yasak” diye belirtti.

Hasta tutsakların, en temel insani ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz duruma geldiğinin altını çizen Yener, “Bunların bir an evvel tahliye edilmesi gerekir. Bunun gibi hasta tutukluların cezaevinde kalma hakkı yoktur. Ama söz konusu siyasi tutuklu oldu mu tahliye edilmiyor. Bu kabul edilemez” şeklinde konuştu.