'Askerler beni önce dövdü, sonra da kurşunladı'

Van'da askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan 20 yaşındaki M. Ali Nametoğulları'nın durumu ciddiyetini koruyor. Nametoğulları, hastanede verdiği ifadede askerlerin önce kendisini dövdüğünü, ardından da kurşunladıklarını belirtti.

Van’ın Erçek Mahallesinde askerler tarafından sırtından vurulan 20 yaşındaki Mehmet Ali Nametoğulları, tedavi gördüğü hastanede ifade verdi ve yaşadıklarını ailesine anlattı. Van’ın İpekyolu ve Özalp ilçeleri arasında bulunan Erçek bölgesinde askerlerin açtığı ateş sonucu vurulan ve ağır yaralandığı için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan M. Ali Nametoğulları’nın sağlık durumu ciddiyetini korurken, olayın gerçekleştiği Erçek Karakoluna mensup askerler hastanede Nametoğulları’nın ifadesine başvurdu.

Konuya ilişkin bilgi veren Baba İsmet Nametoğulları, oğlunun askerlere verdiği ifade de kendilerine olayı şu şekilde aktardığını söyledi: "Van’da yaşayan bacım çok hasta olduğunu ve kendisini doktora götürmemi istedi. Hem aracımın ruhsatının olmaması hem de pandemi yasağı nedeniyle askerlere yakalanmadan Keçanis köyü yolundan Van’a ulaşmak istedim. Ancak köyden geçerken başka kişilere yönelik kaçakçılık operasyonu yapan askerleri görünce kaçmamın daha kötü sonuçlara yol açacağını düşünerek durmak istedim. Araçtan indiğim sırada askerlerin bağırarak bana doğru koştuğunu gördüm.

Bir asker beni tokatlayarak yere yatırdı, başka bir asker 4-5 metre mesafeden sırtıma kurşun sıktı. Sırtımdan vurulduğumu anladığımda ‘Beni niye vurdunuz, ben size ne yaptım” dedim. Onlar da beni Özalp Devlet hastanesine götürdüler. Oradan da Van Araştırma Hastanesine sevk edildim."

Baba Nametoğlu, oğlunun kız kardeşine yardımcı olmak için Van'a hareket ettiğini ve askerlerin oğlunu önce dövdüğünü, sonra da silahla yaraladığını belirterek yargıya başvuracaklarını söyledi. Van YYÜ Araştırma Hastanesinde tedavisi süren Nametoğlu’nun sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Nametoğlu’nun iki gün içinde ameliyat edileceği öğrenildi.