Aştî: Kürtler kenetlenmeli

Azadî Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aştî, Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgaline dikkat çekerek, “Biz Kürt halkı olarak birliği sağlamalı, birbirimize kenetlenmeliyiz” dedi.

Azadî Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aştî, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı ortak tutum alınması gerektiğini söyledi.

ANF’ye konuyan Aştî, genel anlamda Kürtler arasında güçlü bir ittifakın olması durumunda işgalcilerin bu kadar rahat hareket edemeyeceklerini belirtti. Kürtler arası çatışma için uğraşıldığına işaret eden Aştî, “Bu nedenle Kürtlerin kendi aralarında bir sözleşmeye yapmaları acildir. Bu sözleşmenin her ne olursa olsun Kürtlerin ittifak ve birlik duygusunu esas alması gerekir. Bizim en büyük sorunlarımızın başında ulusal birlik perspektifimizin olmayışı geliyor. Eğer biz, bu perspektiften uzak hareket edersek hiçbir zaman düşmanlarımıza rüştümüzü ispatlayamayız. Bugün işgal saldırılarının altında bizim halk olarak bölünmüşlüğümüz yatıyor. En azından bilinç ve ideolojide birliğimizi sağlamış olsaydık belki bugün çok daha farklı bir noktada olurduk.”

Kürtlerin, her şeyden önce ulusal bir siyaset yürütmeleri gerektiğini savunan Aştî, böylelikle büyük sorunları aşmak için yol alınacağını kaydetti. Tüm Kürt siyasi partilerin tek derdinin, Kürdistan olması gerektiğini ifade eden Aştî, şunları söyledi: “Ayrıca Kürt siyaseti kendisine bir mantık oluşturmalıdır. Bu mantık da ulusal çıkarları içermelidir. Parti veya kurumların taleplerinden ziyade, Kürtler ve Kürdistan’ın geleceği esas alınmalıdır. Yanlışımızla, doğrumuzla mutlaka birbirimize kenetlenmeliyiz. Yine tüm Kürtlerin Güney Kürdistan yönetimini meşru görmesi, yönetimin de tüm Kürtlerle birlik dilini kurması gerekiyor. Çünkü Güney Kürdistan sadece bir partinin veya ailenin değildir, tüm Kürtlerindir. Biz tüm bunları yaptığımız takdirde işgal saldırılarına otomatik olarak karşı gelmiş olacağız.”