Baro Başkanı Uçar: Yasa çekilene kadar eylemdeyiz

Avukatların, haklarının gasp edilmesine karşı Ankara'ya yürüyüşüne Van Barosu da katıldı. Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar, "Yasa çekilene kadar eylemdeyiz" dedi.

Ülkenin dört bir yanından barolar, her ilde birden fazla baro kurulması, seçim sisteminin değiştirilmesi, avukatlara ilişkin kanunun 76. ve 95. maddelerindeki hak ve yetkilerinin sınırlandırılmasına yönelik yapılmak istenen düzenlemeye karşı dün Ankara'ya yürüyüş başlattı.

Van Barosu üyesi avukatlar da adliyenin önünde bir araya geldi. Burada yapılan basın açıklamasının ardından avukatlar, ellerinde ‘Savunmaya Özgürlük’, ‘Yaşamı Savunuyoruz’, ‘Herkes İçin Adalet’ ve ‘Özel Yetkili Yargılamalara Son’ pankartlarıyla Edremit ilçesine kadar yürüdü. Aralarında Van Barosu Başkanı Başkanı Zülküf Uçar’ın da bulunduğu yüzlerce avukat, daha sonra yürüyüşün startının verileceği Amed'e doğru hareket etti.

'DEĞİŞİKLİĞİ KABUL ETMİYORUZ, SONUÇ ALANA KADAR EYLEMDEYİZ'

Ankara yürüyüşüne ilişkin ANF’ye değerlendirmede bulunan Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar, “Bugün adliye binasından Edremit ilçesine kadar yürüdük. Diyarbakır’da toplanacağız ve düzenlenecek programa katılacağız. Pazar akşamı Ankara’da olacağız" dedi.

"Yargı bağımsızlığı için yollardayız" vurgusunda bulunan Uçar, "Barolara sorulmadan yapılacak olan hiçbir değişikliği kabul etmiyoruz. Yasa teklifi geri çekilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Birçok baro başkanı ile eş zamanlı Ankara’ya doğru yürümeye başladık. Bu yasa geri çekilinceye kadar eylemsellik sürecimiz devam edecek. Tüm kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.