Başurê Kurdistan Rojava günü için meydanlara aktı

Başurê Kürdistan’ın Süleymaniye, Ranya, Kelar, Kifri, Hewler kentleri başta olmak üzere birçok il, ilçe ve köyde Dünya Rojava günü için meydanlara aktı.

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarını başlattığı 9 Ekim’den bu yana her gün alanlarda olan Başurê Kurdistan halkı bugün de meydanlardaydı.

Dünya Rojava günü dolaysıyla bugün yine birçok şehir, ilçe ve kasabada meydanlara akarak Rojava’ya sahip çıkarken, Rojava ile Başur’un aynı olduğunu dile getirdi.

SÜLEYMANİYE’DE ÜÇ ETKİNLİK

Süleymaniye’de Saholeke sokağında yürüyüş, Cemal İrfan Kitapevinde seminer ve Emne Süreke müzesinde savaşçıların fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi ile Dünya Rojava günü dolaysıyla Süleymaniye’de eylemler yapıldı.

BİNLER İŞGAL SALDIRILARINA ÖFKESİNİ DİLE GETİRDİ

Süleymaniye’nin Sohaleke Sokağı’nda bir araya gelen binlerce kişi, Baxê Gişti’ye doğru yürüyüşe geçti.

"Faşist Erdoğan”, “Yekitiye Kurd avaye Başur Rojava’ye”, “Biji Rojava”, “Biji berxwedana Rojava”, “Biji berxwedana YPG, YPJ, QSD” sloganları eşliğinde halk Baxê Gişti’deki büyük devrimci Şehit Aram’ın heykelinin önüne kadar yürüdü.

Burada ise bir miting gerçekleştirildi. Mitingde Rojava Destek Cephesi ve Rojava Başur Temsilciliği adına birer konuşma yapıldı.

Konuşmalarda, Türk devletinin işgal ettiği yerlerden çıkarılana kadar, saldırılar durdurulana kadar çetişti eylemlerle Rojava destek olmaya devam edileceği belirtildi.

Bölgesel yönetimin, bölgesel parlamentonun, bölgesel başkanının Rojava’ya yönelik saldırılara karşı seşsizliğine de tepki gösterildi.

ROJAVA’YA SALDIRILAR KONULU SEMİNER

Öte yandan aynı saatlerde Cemal İrfan Kitapevi’nde Şalaw Xalid, Hewrê Abdullah, Deşti Mahmud “Erdoğan’ın terörüne karşı halkların özgürlüğünü sağlamak gerekir” konulu bir seminer verildi.

YPG, YPJ VE QSD SAVAŞÇILARI KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ

Aynı saatlerde Süleymaniye’deki üçüncü etkinlik ise Emne Süreke’de gerçekleşti.

YPG, YPJ, QSD savaşçılarının fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf sergisi açılarak Dünya Rojava Günün’de Rojava’ya sahip çıkıldı.