Batman’da siyasi soykırım operasyonu: 4 kişi tutuklandı

Batman’da siyasi soykırım operasyonuyla düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 12 kişiden 4’ü tutuklandı.

Batman’da 19 ve 20 Mart’ta siyasi soykırım operasyonuyla gözaltına alınan 12 kişiden 4’ü tutuklanırken, 8 kişi ise serbest bırakıldı. 19 Mart’ta Güneykent, Petrolkent ve 19 Mayıs, Hilal, Seyitler ve Belde mahallelerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Mervan Tan, Ömer Ekinci, Mervan Şanlı, Mehmet Hilmi Beyazköy, Rıdvan İmir, Mehmet Faruk Ekin, Mehmet Öztekin, Suat Keskin, İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

“Örgüt propagandası” iddiasıyla 8 kişi, savcılığın tutuklama talebiyle 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Rıdvan İmir, Mehmet Faruk Ekin, Mehmet Öztekin, Suat Keskin tutuklanırken, Mervan Tan, Ömer Ekinci, Mervan Şanlı, Mehmet Hilmi Beyazköy ise serbest bırakıldı.

20 Mart’ta Seyitler Mahallesi'nde yapılan ev baskınında gözaltına alınan Harun, Abdulsamed, Ayfer ve Yasemin Oğuz da adliye sevk edildi. 

Mardin’in Dargeçit ilçesi Cehennem Deresi’nde 22 Kasım 2020’de çıkan çatışma ve ardından gerçekleştirilen hava saldırısında şehit düşen Medeni Oğuz’un (Reber Fırat) 11 Mart günü düzenlenen cenazesine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan aynı aileden 4 kişi, savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Harun ve Abdulsamed’in, şehit düşen Medeni Oğuz'un kardeşi olduğu öğrenildi.