Batman'da ulusal birlik çalışması: Birlik tecridi kaldırır

DTK, TJA, DBP ve HDP heyeti, ulusal birlik kapsamında Batman'da çalışmalara başladı. Konuşmalarda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi birliğin kaldıracağı mesajı verildi, 29 Ocak'taki kitlesel buluşmanın önemine dikkat çekildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanları ve yöneticileri, Kürt ulusal birliğine ilişkin Siirt’in ardından Batman'da çalışma başlattı. Heyetin Batman’da 5 gün sürecek çalışmalarının ardından, 29 Ocak’ta kitlesel yürüyüş gerçekleşecek.
DTK, TJA, DBP ve HDP heyeti, sivil toplum örgütleriyle birlikte Batman’da yapacağı eylem ve etkinliklere ilişkin Genel-İş Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, TJA aktivistleri, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Necdet İpekyüz, Dersim Dağ, görevden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

'29 OCAK'TA KİTLESEL BULUŞMA OLACAK'

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, ulusal birliğin oluşması açısından önemli bir adım atarak birçok kenti dolaştıklarını belirtti. Halkın taleplerini aldıklarını söyleyen Bayındır, “Bugün de Batman’dayız. Kürdistan ve Türkiye kentlerinde, mahalle, köy, ilçeleri dolaşarak AKP-MHP faşizmin oluşturmak istediği korku furyasına karşı mücadele ediyoruz. Tecrit politikalarına karşı halkın direniş ruhu ile birlikte mücadele veriyoruz. Şırnak, Van, İstanbul, Siirt ve şimdi de Batman’dayız. Halk buluşması ve ilçe ziyaretlerinin ardından ayın 29’unda kitlesel bir buluşma ile bu çalışmaları taçlandıracağız” dedi.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı tutsakların açlık grevi direnişini hatırlatan Bayındır, birlik çalışmalarının verdiği güç ile tecridin de ortadan kalkacağını söyledi.

'SAVAŞIN OLDUĞU YERDE SÖMÜRÜ OLUR'

Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nurettin Şimşek ise emek örgütleri olarak emek ve barış ilişkisini oluşturarak olaylara baktıklarını kaydederek, “Savaşın olduğu yerde emek sömürüsü olur. Bu savaşın etkileri emekçileri de vurmaktadır. Ekonomik durumun geldiği aşama ortada. Savaşı çıkaranlar emekçilerin haklarına göz dikiyor. Emekçiye verilmesi gereken paralar savaşa aktarılıyor” diye konuştu.
Ulusal birliğin oluşmasının Kürtler için hayati önem taşıdığını kaydeden Şimşek, bu birliğin oluşması için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini söyledi.

'HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI'

Batman Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Deniz Topkan da bileşenler olarak Kürtlerin bir arada olması ve birliğinin oluşması için oluşturulan heyetin çalışmalarını çok anlamlı bulduklarını belirterek, “Kürtlerin birliğinin Kürtlere güç katacağı gerçeği artık tüm Kürtlerin bildiği bir gerçek. Bu birliğin oluşmaması halinde kaybedenlerin Kürtler olduğunu da herkes biliyor. Tüm bunlar ortadayken bu birliğin oluşmasını istememek ya da çalışma yürütmemek Kürtlerin kazanımlarını istememektir. Birliğin oluşması için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi.

'KATILIM YÜKSEK OLMALI'

HDP Batman İl Eşbaşkanı Ömer Kulplu ise Kürtlerin birliğinin oluşması yönünde atılan her adım önemli olduğunu ifade ederek,“Batman halkımızdan beklentimiz birlik çalışmalarına güçlü bir şekilde katılım sağlanması. Ayın 29’unda Atatürk Parkı'nda düzenleyeceğimiz buluşmaya katılımın yüksek olacağını biliyoruz. Bunun öncesinde 5 günlük bir çalışma sürecimiz olacak. Güçlü bir çalışma ile güçlü katılım sağlayacağız” diye konuştu.
Heyet, esnaf ziyareti gerçekleştirmek için Beşiri ilçesine geçti.