Bayık: Kürt halkı evlatlarına sahip çıkmak için her yerde ayağa kalkmalı

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı gerillanın tarihi bir direniş sergilediğini belirten Bayık, Kürt halkının Kürdistan'ı ve kazanımlarını korumak için canını feda eden evlatlarına sahip çıkmak için her yerde ayaklanması gerektiğini söyledi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Zap, Avaşin ve Metina'da devam eden gerilla direnişine ilişkin görüntülü bir mesaj yayınladı. Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırılarının hala devam ettiğini değinen Bayık, HPG ve YJA Star gerillalarının da bu saldırılara karşı kahramanca direndiğini ifade etti.

Bu zorlu süreçte Kürdistan'ı, Kürt halkını ve Kürt halkının kazanımlarını koruyan gerillanın tarihi bir görev üstlendiğini ve bu uğurda canını verdiğini belirten Bayık, "Bu dönemde, bu tarihi direnişte yerini almayan insanları kimse affetmemeli. Çünkü yürütülen mücadele Kürdistan'ın, Kürt halkının mücadelesidir, insanlığın kazanımlarını korumak için verilen bir mücadeledir. Bu tarihi direnişte herkes yerini almalıdır. Sadece seyrederek, gerilla direniyor, düşmana darbe vuruyor diyerek olmaz. Kim kendisine ben Kürdüm, yurtseverim, devrimciyim, sosyalistim, faşizme karşıyım diyorsa bu direnişte yer almalıdır" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın mesajı şöyle:

"Türk devleti Metina, Zap ve Avaşin'e yönelik işgal saldırısı başlattı ve bu saldırılar hala devam ediyor. Faşist, işgalci Türk devleti PKK hareketini tasfiye etmek istiyor. Neden? Çünkü Kürt halkına karşı soykırım saldırıları yürütüyor ve bu soykırım saldırılarını sonuca ulaştırmak için de PKK'yi tasfiye etmek istiyor. Zap, Avaşin ve Metina'ya yönelik başlattıkları bu işgal saldırıları tamamen Kürt halkına, Kürdistan'a ve Kürt halkının kazanımlarına yöneliktir. Bu saldırılar sadece PKK, gerilla ve Bakur'a karşı değildir. Böyle bir düşünce çok büyük bir gaflete yol açar. Böyle düşünmek Kürt halkı, Kürdistan ve Kürt halkının kazanımları üzerinde büyük bir tehlike oluşturur.

Bu yüzden HPG gerillaları işgalcilere karşı fedaice mücadele ediyor, tarihi bir direniş sergiliyor. Gerilla Türk devletinin işgal planlarını boşa çıkarmak, Kürdistan'ı, Kürt halkını ve Kürt kazanımlarını korumak istiyor. Bu tarihi direnişte şehit düşen arkadaşlarımız da oldu. Karargahtan bize gelen bilgilere göre 6 yoldaşımız şehit düştü, onları saygı ve minnetle anıyorum. Bu savaşı yürüten komutanları, direnişte yer alan savaşçıların hepsini kutluyorum, selamlıyorum. Bu arkadaşlarımız tarihi bir bilinçle Kürt halkı, ezilen halklar, demokrasi ve özgürlük güçleri için üzerine düşen görevi yerine getiriyorlar.

BEN KÜRDÜM, YURTSEVERİM, DEMOKRATIM DİYEN HERKES BU DİRENİŞTE YER ALMALI

Bilindiği gibi bugün Ortadoğu'da 3. Dünya Savaşı yürütülüyor. Her dünya savaşında bir halkı hedefliyorlar. Bu halklara soykırım yaptılar. Şimdi de Kürt halkını soykırımdan geçirmek istiyorlar. Türk devleti bunu sadece kendi gücü ile yapmıyor. Türk devletine destek verenler var. Hem uluslararası alanda, hem de Kürdistan'da Türk devleti ile işbirliği yapanlar, yardım edenler var. Türk devleti bu yardımlarla Kürtlere karşı katliamlar yapıyor. İşte HPG gerillası da bu katliamlara karşı kahramanca direniyor. Gerilla sadece kendisi ve Bakur için direnmiyor, bütün Kürdistan parçaları için, Kürdistan kazanımları için bu kahramanlıkları geliştiriyor. Ayrıca sadece Kürtler için değil, ezilen tüm halklar için, demokrasi ve özgürlük güçleri için de direniyor. Bu yüzden hem Kürt halkının, hem ezilen halkların, hem de demokrasi ve özgürlük mücadelesi yürüten güçlerin gönlünde çok büyük bir yer edindiler. Gerilla herkese umut oluyor.

HPG gerillası tarihi bir görev üstlenmiş durumda ve bu görev için canını feda ediyor. Bu kahramanlar Kürt halkının evlatlarıdır. Bu yüzden Kürt halkı nerede olursa olsun, bütün parçalarda, yurtdışında evlatlarına sahip çıkmalıdır. Onlarla birlik olmalı. Nerede ne yapabiliyorsa, yapmalıdır. Bu tarihi direnişte herkes yerini almalıdır. Sadece seyrederek, gerilla direniyor, düşmana darbe vuruyor diyerek olmaz. Bu mücadeleyi kendi mücadelesi olarak görmeli ve mücadelede yer almalı. Açık bir şekilde tutum göstermelidir. Eğer ki bu dönemde kim kendisine ben Kürdüm, yurtseverim, devrimciyim, sosyalistim, demokratım, faşizme, soykırıma karşıyım diyorsa bu direnişte yer almalıdır.

PKK, düşman hangi parçaya saldırırsa saldırsın buna karşı gelmiştir. Ulusal görevini, tarihi grevini yerine getirmiştir. Kim ki ben Kürdüm, yurtseverim, devrimciyim, sosyalistim, demokratım, faşizme, soykırıma karşıyım, özgürlük ve demokrasi için savaşıyorum diyorsa ve Zap, Metina ile Avaşin'deki direnişi görmüyorsa, o direnişte yer almıyorsa, onları yurtsever, demokrat hatta Kürt olarak bile göremeyiz. Bu dönemde, bu tarihi direnişte yerini almayan insanları kimse affetmemeli. Çünkü yürütülen mücadele Kürdistan'ın, Kürt halkının mücadelesidir, insanlığın kazanımlarını korumak için verilen bir mücadeledir.

KÜRT HALKINA, KÜRDİSTAN'A VE KÜRT HALKININ KAZANIMLARINA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Heval Murat Karayılan da açıklamalarında ifade etti. 'Yürüttüğümüz savaş meşru savunma savaşıdır, Kürdistan, Kürt halkını, Kürt kazanımlarını koruma savaşıdır. Demokrasi ve özgürlük savaşıdır. Biz halkları, insanlığın değerlerini koruyoruz' dedi. Biz de bu açıklamalara katılıyoruz. Bu yüzden herkes heval Murat Karayılan'ın, gerillanın çağrısını görmeli ve bu direnişte yerini almalıdır. Hep birlikte Kürdistan'ın, Kürt halkını ve kazanımlarını koruyalım. Bizden istenen budur. Kürdistan'da yürütülen savaş sıradan, günlük bir savaş değil. Çünkü faşist, soykırımcı Türk devleti açık bir şekilde Kürt halkını ortadan kaldıracağım diyor. Benim sadece PKK ve Bakur parçası ile sorunum var demiyor. Hedefi bütün Kürt halkıdır. Bundan dolayı şuan yürütülen savaş ulusal ve Kürdistani bir savaş oldu.

Bu yüzden Kürt halkı hem 4 parça Kürdistan'da, hem de yurtdışında bu direnişteki yerini almalıdır. Bu savaşı ulusal ve Kürt halkının özgürlüğünü geliştiren bir savaş yapmalıyız. Çünkü Kürt halkına yönelik yürütülen siyaset soykırım siyasetidir. Bu yüzden gerillanın şu an yürüttüğü mücadele Kürt halkının varlığını ve yaşamını koruma mücadelesidir. Bu her Kürdün, her sosyalistin, her demokratın, demokrasi, özgürlük için mücadele ediyorum diyen herkesin görevidir. Bu temelde Kürdistan'a Kürt halkına ve Kürt halkının kazanımlarına sahip çıkmalıyız. Eğer bu tarihi süreçte yer almazlarsa, sadece seyirci olarak kalırlarsa büyük bir gaflet yaşarlar. Bu durum Kürt halkına büyük bir darbe vurur. Kimse düşmanın saldırılarının dışında kalmaz. Bunu herkesin iyi anlaması lazım.

KÜRT HALKI YAŞADIĞI HER YERDE AYAĞA KALKMALIDIR

Bir kez daha tekrarlıyorum, tarihi ve kahramanca bir direniş yürüten gerillalar bu halkın çocuklarıdır. Halkı için, ülkesi için, insanlık için görevini yerine getiriyor. Bütün hayatını Kürt halkı, Kürdistan, Kürt halkının kazanımları ve insanlık için feda ediyor. Bu hakikatler için canını da veriyor. Canını vermek dışında başka bir şeyleri yok. Her şeylerini Kürt halkının, Kürdistan'ın ve insanlığın hizmetine soktular. Bu yüzden şehit düşüyorlar. İnanıyorum ki Kürt halkı bu durumu çok iyi anlıyor ve bu temelde evlatlarına sahip çıkacaktır. Bu vesile ile bir kez daha tekrarlıyorum; 4 parça Kürdistan'da ve yurtdışında olan halkımız ayağa kalkmalı, tarihi görevini yerine getirmelidir. Özellikle kadınlar ve gençler; öncülük rolünü yerine getirmeli.

Bugün Kürt halkı ne yaparsa yapsın hakkıdır, meşrudur. Ellerinden ne geliyorsa yapmalıdır. Çünkü Kürt halkına yönelik soykırım siyaseti yürütülüyor. Kürt halkı geleceği için, varlığını ve yaşamını korumak için ne yaparsa haklıdır. Özellikle kadınlar ve gençler durmamalıdır, her yerde işgalcilere karşı mücadelelerini geliştirmeli, halkını da mücadeleye çekmelidir. Bu mücadelede canını verenleri asla unutmayın. Onları unutmamak, amaçlarını gerçekleştirmekten geçer. Her şehit bizim için, özellikle kadınlar ve gençler için örgütlenmenin, mücadele yürütmenin bir sebebidir. Kürt halkına sadece başarı lazım. Başarı dışında hiçbir şey Kürt halkını yok olmaktan kurtarmayacak, özgür bir yaşam sunmayacaktır.

Bir kez daha Türk devletinin saldırılarına karşı Kürdistan'ı, Kürt halkını, kazanımlarını ve insanlığı savunan, bunun için canını veren kahraman gerillaları saygı ile anıyorum. Türk işgaline karşı demokrasi ve özgürlük savaşı yürüten komutanları, bu savaşta yer alan kahraman savaşçıları kutluyorum, selam ve hürmetlerimi iletiyorum. Bu savaşta üzerimize düşen görevi sonuna kadar yerine getireceğiz, Kürdistan'da işgalcileri yenilgiye uğratacağız, AKP-MHP faşizminin sonunu getireceğiz. Kürt halkı mutlaka kazanacaktır ve insanlığa da kazandıracaktır.”