'Bazên Zagrosê Hamlesi'nde kahramanca direnişler yaşanıyor'

Medya Savunma Alanları'nda mücadele eden YJA Star gerillaları, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi'nde kahramanca direnişlerin yaşandığını ve Türk devletine her geçen gün daha ağır darbeler vurduklarını belirtti.

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları devam ediyor. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi'nde yer alan YJA Star gerillaları Dersim Baran, Nucan Heqi ve Nujiyan Sperti, işgal saldırılarını ve gerillanın direnişini ANF'ye değerlendirdi.

Kürdistan topraklarına yönelik işgal saldırılarına karşı her yerde cevap vereceklerini belirten Dersim Baran, "YJA Star gerillaları olarak işgale karşı durmak için üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız. Bugün Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi ile kahramanca direnişler sergileniyor. Tüm dünyada bunu görüyor. İşgalci Türk devleti her türlü saldırılarda bulunuyor. Halkımıza saldırıyor, şehitliklerimize saldırıyor, dilimize ve bütün değerlerimize saldırıyor. Fakat bütün saldırılara rağmen heval Serhat, Dilan, Ruken, Sara heval öncülüğünde yaşanan direnişte düşmanın nasıl boşa düştüğünü gördük.

Düşman her türlü vahşi yöntemlerle gerilla alanlarına saldırdı, herkesin nasıl bir düşmanla savaştığımızı görmesi, nasıl bir düşmanla karşı karşıya olduğumuzu bilmesi lazım. Özellikle halkımızın ve dostlarımız bunu görmeli. Elbette bizler düşmanın bütün saldırılarına karşı hazırlıklıyız, bedel ödememiz gerekirse bedel de öderiz. YJA Star ve HPG gerillaları yeni taktik ve yöntemler ile her yerde düşmana darbe vuruyor.

Türk devleti bugün direnen tüm Kürtlere saldırıyor. Düşmana karşı her parçada bulunan halkımızın birlik olması gerekir. 1 parça ayaklandığında diğer parça susar ise olmaz. Binlerce Kürt genci bugün bu dağlarda önderliği ve halkı için canını feda ediyor. Halkımızın da bu gerçeği görmesi ve gerillaya destek vermesi gerekir. 4 parça Kürdistan'daki halkımız ve özellikle gençler, bu direnişe sahip çıkmalı" diye konuştu.

DÜŞMAN GERİLLANIN DİRENİŞİNİ KIRAMAYINCA KİMYASAL SİLAH KULLANDI

YJA Star gerillaları olarak moralli ve güçlü bir şekilde düşmanın saldırılarına karşı direndiklerini söyleyen Nucan Heqi, "Bizler Rêber Apo felsefesi ile mücadele ediyoruz. Düşman bizlerle savaşırken en çok tekniğine güveniyor ama gerilla direnişi düşmanın tekniğini de boşa düşürüyor. O kadar korkak bir düşman ki Mam Reşo'da arkadaşlarımızın direnişini, iradesini kıramayınca kimyasal silah kullandılar. Rêber Apo'nu ve bu halkın fedaileri olarak bizler de şehit arkadaşlarımızın mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz. İnanıyorum ki halkımız da bizlerle birlikte direnecek ve düşmanı yenilgiye uğratacaktır" dedi.

ERMENİ SOYKIRIMININ YILDÖNÜMÜNDE SALDIRMALARI TESADÜF DEĞİL

Türk devletinin, Ermeni Soykırımı yıldönümünde Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırı başlatmasının tesadüf olmadığını kaydeden YJA Star gerillası Nujiyan Sperti ise gerilla direnişine ilişkin şunları belirtti: "Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesinde yer alan bir gerilla olarak düşman saldırılarına karşı mücadele veriyorum. Bilindiği gibi devlet tüm varını yoğunu bu savaşa yatırıyor. PKK'ye karşı savaştıklarını söylüyorlar ama amaçları Kürt halkını yok etmek. Ermeni Soykırımının yıldönümünde gerilla alanlarına saldırı başlatmaları da tesadüf değil. Aynı yöntemi Kürtlere de uygulayarak başarıya ulaşmak istiyorlar. Fakat gerilla direnişi karşısında arkadaşların tünellerine yaklaşamıyorlar bile. Önce çetelerini yolladı, başaramayınca da kimyasal silah kullandı. Türk ordusunun gerillanın karşısında çıkmaya cesareti yok. Bu durum gerillanın ne kadar iradeli ve başarılı olduğunu gösteriyor.

Düşman Mam Reşo'daki savaşta galip geldiğine dair kara propaganda yapıyor ama bizler orada yaşanan direnişi biliyoruz. Mam Reşo direnişi bize moral ve güç verdi. Düşman bilsin ki Kürt halkı sahipsiz değil. PKK kurulduğundan beri bu böyledir. Belki öncesinde örgütlü bir parti yoktu ama bugün PKK çok güçlü ve büyük bir iradeye sahip, düşmana her geçen gün daha ağır darbeler vuruyor. Amed, Batman ve Şırnak'taki eylemlerde Türk ordusuna büyük darbeler vuruldu.

Bu savaş sadece PKK'nin veya silahlı güçlerin savaşı değil, bu yüzden kimin elinden ne geliyorsa yapmalıdır. Heval Kasım Engin, 'Ölsek bile sömürgecilerin korkulu rüyası olacağız" diyordu. Madem düşman Kürt halkının kendi toprağında özgürce yaşamasına müsaade etmiyorsa bizler de onlara yaşamı zehir etmeliyiz. Düşman Güney Kürdistan'da bir çok üs kurmuş, halkı ajanlığa, koruculuğa zorluyor. Güney halkımızın da buna karşı bir tutum sergilemesi lazım. Halkımız mücadelesini daha da yükseltmeli ve şehitlerimizin hayalini gerçekleştirmelidir.