Behdinan Tutsakları’nın sağlık durumu gittikçe kötüye gidiyor

Behdinan Tutsakları’nın açlık grevi eylemlerinde ısrarcı olduklarını ve sağlık durumlarının gittikçe kötüye gittiğini ifade eden Goran Hareketi Parlamenteri Şayan Eskerî, tutsaklarin adil bir yargılama olana dek eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Goran Hareketi Parlamenteri Şayan Eskerî  Behdînan tutsaklarının durumu hakkında Facebook hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Behdinan Tutsakları’nın açlık grevi eylemlerine devam ettiği belirtilen açıklamada Şayan Eskeri, tutsakların durumunun gün geçtikçe daha kötüye gittiğini ve tutsakların adil bir yargılama gerçekleşene kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Eskerî açıklamanın devamında tutsakların durumunun sorumluluğunun Kürdistan Bölgesi Hükümeti Başkanlığında olduğunu, mahkemelerin siyasi grupların etkisinde olmadan adil hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Eylemleri 20 gününe ulaşan Mesûd Elî Hacî, Bendewar Eyûb Reşîd, Karker Ebas Elî ve Şêrwan Teha Emîn isimli 4 Behdinan tutsağı adil yargılanmadıkları gerekçesiyle ölüm orucuna başlamıştı. Eylemin ardından gazeteci ve aktivistlerden oluşan 82 Behdinan tutsağı daha açlık grevi eylemine başlamıştı.