Behdinan tutsaklarının durumu ağırlaşıyor!

Behdinan tutsaklarının avukatı Herem Rifat, tutsakların durumunun kötü olduğunu ve bir tutsağın hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Behdinan tutsaklarının avukatı Herem Rıfat, tutukluların durumu hakkında Rojnews’e konuştu. Aktivistlerin ve gazetecilerin sadece kendi haklarını talep ettikleri için tutuklandıklarını belirten Rıfat, halkın bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini ifade etti.

'KOMİSYON NE İŞE YARIYOR?'

Grevdeki Behdinan tutsaklarının sağlık durumuna dikkat çeken Rıfat, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonuna şöyle tepki gösterdi:
“Parlamentodaki İnsan Hakları Komisyonu ne işe yarıyor? Özellikle kritik durumlarda müdahale etmeleri gerekirken, rahatsızlıklarını dahi dile getirmekten kaçınıyorlar. Eğer komisyon tepkisiz kalacaksa dağıtılması daha makul olacaktır.

'MÜVEKKİLLERİMİZLE GÖRÜŞEMİYORUZ'

Müvekkilleriyle görüşmek istediğini söyleyen Rıfat, asayişin buna müsaade etmediğini belirtti ve şöyle dedi: "14 gündür aralarında gazetecilerin ve aktivistlerin bulunduğu Behdinan tutsakları açlık grevindeler. Sağlık durumu gittikçe kötüye giden tutsaklardan biri hastaneye kaldırıldı.”