Belçika’da plajda kavga ardından iki kent turistlere kapatıldı

Belçika’nın sahil kentleri Blankerberge ve Knokke yaşanan çok sayıda olayın ardından yeni bir emre kadar bir günlük turizmi yasakladı. Kent girişlerinde tüm araçlar kontrol edilecek.

Aşırı hava sıcakları ile birlikte Belçika’nın sahil kentlerine yoğun ziyaretler var. Ancak son günlerde salgına karşı alınan tedbirlere uyulmadığı için çok sayıda olay yaşandığı belirtiliyor.

Konkke-Heist ve Blankenberge komünleri, “kamu güvenliğini temin etmek” amacıyla bir günlük turizme yasak getirdi.

Konkke-Heist komünü, son günlerde “hem gündüz hem de gece onlarca olayın ardından” bu kararı aldıklarını bildirdi.

Yeni bir emre kadar her iki komüne girişler sınırlandırılacak. Komünlerde yaşayanlar, tatil evlerine sahip olanlar, bir kaç günlük turistler ile komünlerde üstlü şirket ve organizasyonların çalışanları dışındakiler geri dönmek zorunda kalacak.

Komünlerin girişlerinde bu amaçla sıkı kontroller yapılacak. Geçerli bir nedeni olmayanlar geri çevrilecek. Trenlerde de bu konuda anonslar yapılacak.

Cumartesi günü Blankenberg plajında tatilci gruplar arasında kavga çıktı. Salgına karşı alınan tedbirlere uymayan bir grup gencin plajdan çıkması istendi. Bu durum kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavganın görüntüleri sanal ağlarda da yayınlandı. Olaya karışanların kentte kalması yasaklandı.