Beşiri'de esnaf ve halkla buluşma

DTK, TJA, DBP ve HDP heyeti, Batman'ın Beşiri ilçesinde esnaf ve halkla bir araya geldi.

Kürt ulusal birliğinin sağlanması amacıyla Batman’da 29 Ocak günü gerçekleştirilecek kitlesel yürüyüş öncesi kente gelen Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanları ve yöneticileri, Genel-İş Sendikası Şubesi’ndeki basın toplantısının ardından Beşiri ilçesine geçti

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP eş genel başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Necdet İpekyüz, görevi gasp edilen Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz ile TJA aktivistlerinden oluşan heyet, ilçe merkezindeki esnafları ziyaret etti.

HALKTAN COŞKULU KARŞILAMA

Buradaki temasların ardından heyet, ilçeye bağlı İkiköprü beldesine gitti. Belde halkı tarafından zafer işaretleri, alkış ve zılgıtlarla karşılanan siyasiler, ilk olarak halk pazarına gitti. Heyet üyelerini “Bîjî berxwedana zindanan” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atarak karşılayan pazar esnafları, ülkedeki ekonomik krizin de konuşulduğu temaslarda işlerinin kötü gitmesinden yakındı.
Heyet, temaslarına yarın Gercüş ilçesi ve Balpınar (Girêsira) beldesinde devam edecek.