Bülbül: Nice partiler gibi silinip gideceksiniz!

HDP Milletvekili Kemal Bülbül, AKP'ye, "Kürt sorununu çözmezseniz nice partiler gibi silinip gideceksiniz; tabelanız kalmayacak" dedi.

Kayyum gasplarına karşı Demokrasi Nöbeti, Van'da 35'inci gününde devam etti. HDP İpekyolu binası önünde yapılan nöbete, HDP milletvekilleri Kemal Bülbül ve Muazzez Orhan, belediye eşbaşkanları, Barış Anneleri, HDP Gençlik Meclisi üyeleri, TJA'lılar ve çok sayıda kişi katıldı.
HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, HDP'nin rehin tutulan eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkındaki yargı kararlarına tepki gösterdi.

'KAYYUM DARBESİ MAHKÛM OLDU'

Kayyum atamalara karşı yapılan protestoların meşru olduğunu ifade eden Bülbül, "Diyarbakır'da, Mardin'de ve Türkiye'nin diğer yerlerinde tüm demokratik sivil toplum örgütlerinde ortaya çıkan tepki aslında bu darbeyi mahkûm etmiştir ve bu darbenin yargılanması gerektiği bariz bir şekilde ortaya çıkarmıştır. Bugün bunu yargılayacak bir savcı, bir hakim, bir hukuk sistemi yoktur. Çünkü dün söylediğimiz gibi yargı ölmüştür" diye belirtti.

'TÜM SORUNLAR KÜRT SORUNUNUN PARÇASI'

Bülbül, şunları da söyledi: "Kürt halkı 40 senedir direndi. Demokratik siyasetin alanlarını doldurduğu için Kürt sorunu açık ve acı bir şekilde ortada duruyor. Buraya kayyum atanması da Kürt sorununun bir parçasıdır. Kadına yönelik katliamı, çevre sorunu, ekonomi sorunu da Kürt sorunun bir parçasıdır. Kürt sorunu psikolojik, ekonomi, kamusal olarak yani her şekilde etkilemektedir. Gelin, sorunu demokratik müzakere ile konuşarak çözelim. Bunu böyle yapmaz iseniz Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi nice partiler gibi silinip gideceksiniz ve Van'da tabelanız kalmayacak."