Buldan: Kaybedecek zaman yok!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Kaybedecek zaman yok, dar siyasi anlayışlarla hareket etmek zulüm düzenine hizmet eder. Hep birlikte mücadele ederek büyük kazanacağız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van’da aydın, yazar ve sanatçılar ile bir araya geldi. Van Milletvekili Sezai Temelli ve çok sayıda aydın-yazarın katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Buldan, "Kandıra Cezaevinde hayatını şaibeli bir şekilde yitiren Garibe Gezer’i anıyorum. Garibe Gezer uzun yıllar cezaevinde kalmıştı, sürgün edildiği Kandıra Cezaevinde kendisine yapılan haksızlıklara ve hukuksuzluklara ilişkin birçok çağrı yapmıştık. Bu sesi HDP duymuştu, bu sesi Türkiye kamuoyuna ve bütün topluma duyurmak adına büyük bir çaba sarf ettik. Gelinen aşamada Garibe’nin şaibeli bir şekilde yaşamını yitirdiğine tanıklık ettik. Annesinin, ailesinin ve avukatlarının ifade ettiği gibi ölümü şaibelidir. Adli Tıp’ın hazırladığı raporun bile ailesine verilmemiş olması bu ölümün şaibeli olduğunu gösterir. Adalet Bakanı başta olmak üzere ülkeyi yönetenlerin Garibe’nin bu şaibeli ölümünü araştırması ve harekete geçmesi gerekiyor. Biz bu işin peşini asla bırakmayacağız, bu şaibeli ölümü ortaya çıkarana kadar olayın takipçisi olacağız. Bir kez daha ailesine başsağlığı ve taziye dileklerimizi iletiyorum" dedi.

'EN DERİN KRİZLERDEN BİRİ...'

Buldan, şu değerlendirmeleri de yaptı:
Baskıcı otoriter iktidar tarafından demokrasinin sesinin kesilmeye, ülkenin adeta nefessiz bırakılmaya çalışıldığı bu süreçte demokrasiye, barışın sesine güç vermek isteyenlerin bir arada olması çok kıymetlidir.
Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birini yaşıyoruz. Demokratik siyaseti, demokratik müzakereyi, katılımcılığı, denetimi, yurttaşın hak ve özgürlük taleplerini, adalet arayışlarını, barış çabalarını ve halk iradesini tasfiye ederek faşizmi her alanda kurumsallaştırma çabaları çoklu krizin temel nedenidir.
Tarihsel bir sorun olan Kürt sorununu yüzyıllık ret ve inkâr politikasına, Alevi toplumunun sorununu inanç tekçiliğine, kadınların eşitlik talebini erkek düzene, emekçilerin sosyal adalet talebini sömürü çarkına, adil paylaşılması gereken ekonomik kaynakları yolsuzluk cenderesine, doğayı rant mekanizmasına mahkum etmeye çalışan bu ceberut düzen tüm krizlerin, yıkımların ve kötülüklerin ana kaynağıdır.

'RÜZGAR BİZDEN YANADIR'

Bu mücadele, ortak geleceği yeniden kurma mücadelesi ile halkları geleceksizleştirmek isteyen karanlık arasındaki kıyasıya mücadeledir. Şunu özellikle vurgulamak isterim ki, köhnemiş bu sistem karşısında mücadele üstünlüğü demokrasiden, barıştan, adaletten ve halklardan yanadır. Rüzgâr, bizlerden yanadır.  Bu mücadele, inkârcı sistemin politikalarında önemli kırılmalar yaratmayı başarmıştır.
İşte, değerli aydın, yazar ve sanatçılarımız sizler buradasınız. En önemli başarı; susturulamayan klamlarımızdır, türkülerimizdir, yere düşmeyen kalemlerimizdir, aydınlarımızın yıldırılamayan duruşudur. En önemli başarı; baş eğmeyen, eğdirilemeyen Edibe Babur’un duruşudur, Barış Annelerinin onurlu barış mücadelesidir.

'ÖNLERİNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL HDP'

Faşist blokun saldırılarını yoğunlaştırdığı alan HDP’nin demokratik siyasetidir. HDP mücadelesiyle herkese güven veriyor, başarı inancını artırıyor.
'HDP olmasa yolsuzluk, savaş, rant, talan düzenini ne güzel idare ederiz' diyorlar.
Yaratmak istedikleri tek sesliliği bozan, farklılıkların sesini yükselten tek parti HDP’dir.
HDP’ye yönelik her saldırı, demokrasiye yönelen bir saldırıdır.

'BU ÜLKEYİ BİZ YÖNETECEĞİZ'

Bu ülkeyi yönetme iddia ve hedefimiz vardır. Bizlere daraltmaya çalıştıkları demokratik siyaset alanını biz daha da genişleteceğiz. Demokrasi ittifakımızı, mücadele ortaklığımızı daha da büyüteceğiz ve genişleteceğiz. Herkese dokunacağız, herkesin elini tutacağız. Bu ülkenin, yaşadığı çöküşten ancak güçlü demokrasi ve büyük barış ittifakıyla çıkabileceğini herkese daha güçlü anlatacağız, her yere ulaşacağız. Her kesimle bir araya geleceğiz. Tıpkı bugün burada sizlerle bir araya geldiğimiz gibi.
Çağrımız tek adam rejiminin yarattığı enkazın altından birlikte kurtulma çağrısıdır.
Deklarasyonumuz Türkiye’nin her köşesinde büyük umut yarattı.

'DAR SİYASİ ANLAYIŞLAR ZULME HİZMET EDER'

Kaybedecek zamanımız yoktur. Türkiye’nin ortak geleceğine dair siyaset yürüten her kesimin de kaybedecek zamanı yoktur, olmamalıdır. Dar siyaset anlayışlarıyla, dar siyasi hesaplarla, korkularla, kaygılarla hareket edilmesi ancak ve ancak zulüm düzenine hizmet eder. Herkesin bu konuda cesur ve kararlı olması, büyük düşünmesi gerekmektedir ki bizler büyük kazanalım. Enkaz altından kurtarılmayı bekleyen, nefes alamayan halklarımızın imdat çığlığı giderek yükselmektedir. Bunu herkesin duyması gerekir. Herkesin buna göre hareket etmesi ve mücadele ortaklığından yana güçlü bir irade ortaya koyması tarihi ve siyasi sorumluluğun bir gereğidir.
Bu seçim bir cumhurbaşkanlığı seçimi değil rejim seçimi, gelecek yüzyılı belirleme seçimi olacaktır.
Bu ülkeye demokrasiyi, barışı ve adaleti getirecek güçlü bir birikim vardır.
Hep birlikte mücadele ederek büyük kazanacağız."