Çeliktepe polislerce infaz mı edildi?

Amed'de, Cizre ve Sur direnişini sahiplenmek amacıyla yapılan eylemin ardından Selahattin Çeliktepe'in cenazesi polislerce hastaneye götürüldü. Polisin aileye verdiği çelişkili ifadeler, Çeliktepe'nin infaz edildiği şüpheleri güçlendirdi.

HDP, DTK ve DBP'nin Cizre'deki yaralıların kurtarılması ve AKP'nin savaş politikalarına karşı "Zulme karşı ses çıkar, barışa ses ver" sloganıyla yaptığı çağrıya birçok kentten ses verildi. Amed'in Kayapınar ilçesinde de birçok yerden çağrıya destek verilirken, Kayapınar'a bağlı 500 Evler ve Urfa Yolu üzerinde bir araya gelen ve gürültü eylemine destek veren gençler, Urfa Yolu'nu trafiğe kapattı. Bir süre sonra eylem yerine gelen polis, gençlere gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırdı. 

Gece geç saatlere kadar polis ablukası sürürken, Karayakut köyünden olan Selahattin Çeliktepe'nin (45), cenazesi polislerce Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüğ ü kaydedilldi. DBP Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Ramazan Şimşek, polisin aileyi aradığı ve çelişkili ifadelerde bulunduğunu söyledi.

Polisin ilk aradığında aileye "Çatışma çıktı öldürüldü" dediğini ardından ise bu kez aileye "Adli bir vaka" olabileceğini belirttiğini kaydeden Şimşek, ailenin polisin bu şüpheli ifadelerinden kaygılandığını ifade etti.

Çeliktepe'ye ait aracın ise Pirinçlik'te bulunulduğunu vurgulayan Şimşek, Çeliktepe'nin vücudunda iki kurşunun tespit edildiğini belirtti.

Şimşek, polisin çelişkili ifadelerinin Çeliktepe'nin infaz edildiği yönündeki şüphelerini güçlendirdiğini aktardı. 

Çeliktepe'nin cenazesi, otopsi işleminin ardından Karayakut köyünde toprağa verilecek.