Ceylanpınar’da köylülerin koyunları gözaltına alındı

Ceylanpınar'da TIGEM topraklarına yakın merada hayvan otlatan kişinin bir koyunlarına, jandarma eşliğinde el konuldu.

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) bağlı tarım alanına yakın merada koyunlarını otlatan bir kişinin koyunlarına TIGEM güvenliği jandarma eşliğinde el koydu. TİGEM topraklarında koyun otlattığı gerekçesi ile koyunlarına el konulan kişi, yaşananları cep telefonu ile kayıt altına aldı.

Sanal medyada paylaşılan görüntülerde, TİGEM güvenlikleri el konulan koyunlardan birini zorla götürmeye çalıştıkları sırada, koyunun el konulmasına engellemeye çalışan kişi ise jandarma tarafında engellendi. Jandarmanın, bir köylünün o anları kayıt altına almasına ise "Suç işliyorsun" demesi dikkat çekti.

TİGEM görevlileri, TİGEM arazisinde otladıkları bahanesiyle köylülerin hayvanlarına el koyuyor. Köylüleri cezalandırma, gözdağı verme amaçlı el konulan bu hayvanlar, TİGEM’in Gümüşsu, Beyazkule, Akrepli gibi işletmelerine götürülüyor. Hayvanlar aç ve susuz bırakılıyor.

Hayvanlarını geri almak isteyen köylülerden bakım masrafı adı altında para talep ediliyor.

Hayvan başı istenen para miktarı ise çiftçileri zorlayan yüksek rakamlar. Gücü oranında (400-500-600-700-1000 TL) parayı denkleştirenler, yalvar yakar hayvanını TİGEM’den kurtarıyor. Parası olmayanların hayvanları ise ‘TİGEM nezarethanesi’nde kalmaya devam ediyor.