DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’den Mardin’e dayanışma ziyareti

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB yöneticileri, Türk devleti tarafından büyükşehir belediyesi gasp edilen Mardin’i ziyaret ederek  HDP'lilerle bir araya geldi.

Ziyarette konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “31 Mart ve İstanbul seçimlerinde ortaya çıkan dayanışma ve birlikteliği daha çok güçlendirmeliyiz" dedi.

KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman ve TMMOB İkinci Başkanı Selçuk Uluata, yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Figen Altındağ ve HDP'li milletvekilleri ile bir araya geldi.

HDP İl Örgütü binasında gerçekleşen görüşmede, dayanışma ziyaretinde bulunan emek ve meslek örgütleri başkanlarına teşekkür eden Eşbaşkan Figen Altındağ, kayyumlara karşı ciddi bir dayanışmanın oluşmaması halinde benzer bir durumun CHP'li belediyelere de yansıyabileceği uyarısında bulundu. 

'DAYANIŞMA VE MÜCADELE GÜÇLENMELİ'

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, "adalete yapılan darbe" olarak gördükleri kayyumlara karşı dayanışma içeresinde olduklarını ifade etti.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Çerkezoğlu, bu dönemin aynı zamanda dayanışmanın ve mücadelenin güçlenmesi gereken bir dönem olduğunu vurguladı. Yapılan darbenin tüm Türkiye halklarına, işçilere, gençlere, kadınlara, adalete ve barış iradesine yapıldığını belirten Çerkezoğlu, "Bu irade hedef alınmaktadır. 31 Mart ve İstanbul seçimlerinde ortaya çıkan dayanışma ve birlikteliği daha çok güçlendirmeliyiz. Bugün Mardin'e, Diyarbakır'a ve Van'a sahip çıkmak, tüm Türkiye'ye sahip çıkmaktır. İradesine sahip çıkan Mardin, Diyarbakır, Van halkının yanındayız" diye konuştu.