DBP ve DTK'den işgal saldırıları ve ihanete karşı çağrı

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına ilişkin açıklama yapan DTK ve DBP, Kürt halkı ve Kürdistani tüm parti, kurum ve demokrasi güçlerini, Ulusal Birlik ruhuyla savaş ve ihanete karşı durmaya çağırdı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik 17 Nisan’da başlattığı saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada,  “17 Nisan’da Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik başlatılan işgal saldırıları ve operasyonlar devam ederken, bu savaşta umduğunu bulamayan Türkiye devleti Federe Kürdistan Bölgesi’nde siyasi mültecilere ve halka saldırmakta” denildi.

KDP’YE İHANETTEN VAZGEÇ ÇAĞRISI

Süleymaniye’nin Bextiyari Caddesi’nde Kürt siyasetçi Mehmet Zeki Çelebi’nin 17 Mayıs tarihinde iş yerinin önünde iki kişi tarafından saldırıya uğrayarak katledilmesi ve dün Amediye’nin Bamernê bölgesinde piknik yapanlara yönelik Türkiye’nin yaptığı hava saldırısı sonucunda 2’si çocuk, 3 yurttaşın yaşamını yitirdiğinin belirtildiği açıklamada, “Bu saldırılar karşısında sessiz kalan uluslararası güçler ve failleri gizleyerek sorumluluklarını perdelemeye çalışan KDP, bu saldırılardan birinci dereceden sorumludur. Kendi çıkarlarının diyetini Kürt halkına ve onun çocuklarına ödeten KDP, politik olarak izlediği yol ve yöntemler AKP-MHP zihniyetiyle benzerlik göstermekle birlikte, AKP-MHP faşizmine hizmet etmektedir. Bu durumdan zerre hicap duymayan KDP’ye buradan bir kez daha sesleniyoruz; halkımızın ortak değerlerini ayaklar altına alan bu ihanetten vazgeçin ve halkımızın yanında yer alarak AKP-MHP faşizminin Kürt düşmanlığını meşrulaştırma politikalarına ortak olmayın. Aksi taktirde Kürt halkı sizi tarihin kara sayfalarına mahkum edecektir” ifadelerine yer verildi.

CENAZELERE SALDIRI VE ENGELLEMELER

Tedavi gördüğü Almanya’da şehit düşen 2’nci Barış Grubu üyesi Aysel Doğan’ın cenazesine dönük saldırılar ve dün Van’a getirilen Zeki Çelebi’nin cenazesinin defininin engellenmesine tepki gösterilen açıklamada, “Filistin’e ağlayıp Kürdün taziyesine tahammül edemeyenlerin çelişki ve riya siyaseti devam etmektedir. Geçmişte bu tutumu sergileyen iktidarlar tarihin çöplüğünde yerini alırken aynı akıbet sizi de bekliyor olacak" diye belirtildi.

ULUSAL BİRLİK RUHUYLA İHANETE KARŞI ÇIKMAYA

Açıklamada son olarak, "Halkımızın ortak değerlerine, kazanımlarına ve geleceğinin inşasına yönelik bu saldırıları bir kez daha lanetliyor, başta halkımız olmak üzere Kürdistani tüm parti, kurum ve demokrasi güçlerini, bu savaş ve ihanete karşı Ulusal Birlik ruhuyla, Kürtlerin kazanımlarına sahip çıkmaya ve ihanet çizgisini mahkum etmeye çağırıyoruz" denildi.