Defend Kurdistan, Komala ve Kürdistan Emekçiler Partisi ile görüştü-YENİLENDİ

Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi, Güney Kürdistan’daki temasları kapsamında Doğu Kürdistanlı Kürdistan Emekçiler Partisi ve Komala ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Defend Kurdistan (Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi), Qeredax bölgesindeki Rizgarî köyüne ziyarette bulunarak Doğu Kürdistanlı Zehmetkêşan a Kurdistanê (Kürdistan Emekçiler Partisi) ile kendi merkezinde bir görüşme yaptı.

Uluslararası heyet, partinin yöneticileri ve üyeleri tarafından karşılandı.

Görüşmede heyetin Güney Kürdistan’daki temaslarının amacı anlatılırken, temel amacın işgal saldırılarının önüne geçmek ve Kürtler arası birliğe katkıda bulunmak olduğu vurgulandı.

Kürdistan Emekçiler Partisi yöneticilerinden Newid Mihrawerd, toplantı ardından yaptığı konuşmada, heyetin çabalarını desteklediklerini belirterek, “Savaşın önüne geçmek için gösterilen her çaba bizim açımızdan kutsaldır. Amaçlarına ulaşmalarını umut ediyoruz” dedi.

Diğer bir görüşme Doğu Kürdistan'da faaliyet yürüten Komala örgütü ile yapıldı. Emekçiler Partisi’nden Rıza Kabe, Ortadoğu’da emperyalist-kapitalist sistemin halkları birbirine düşürdüğünü belirterek bunlara karşı ortak mücadelenin şart olduğunu ifade etti.

Türk işgal saldırılarında yaşamını yitiren sivilleri de anan Kabe, Kürtlerin dört parçayı özgürleştirerek tek bir ülke kuracağı inancını dile getirdi.

Emekçiler Partisi’nden İbrahim Ali Zade ise Türk devletinin işgal saldırılarının artık sınır tanımadığını belirterek, Türk devletinin bu saldırılarda yalnız olmadığını, ABD’nin hava sahasını açtığını, Irak ve diğer güçlerin sessiz kaldığını kaydetti.  Ali Zade, heyet aracılığı ile Avrupa kamuoyundan bu saldırılara karşı ses çıkarmasını istedi.