Dêrik: Gerilla komploculara engeldir

YJA STAR gerillalarından Diyana Dêrik, komplonun kendisini yenilemek istediği bir dönemden geçildiğini, ancak gerillanın, komplocuların amaçları önünde engel olacağını söyledi.

YJA STAR gerillası Dêrik, “Önderlik felsefesi ve yarattığı ruh, hiçbir zaman yok edilemez” dedi.

Gerilla Diyana Dêrik, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürdistan halkını ve Özgürlük Hareketi’ni hedef alan Uluslararası Komplo’nun 21. yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuştu.

Öcalan’ın Kürt halkı üzerine yüzyıllardır uygulanan bir politikayı bozduğu için komplocuların devreye girdiğini kaydeden Dêrik, şunları söyledi:

“Aslında Önderlik şahsında tüm Kürt halkını yok etmekti ama amaçlarına ulaşamadılar. Önderlik felsefesi ve yarattığı ruh, hiçbir zaman yok edilemez. Komplonun kendisini tekrar yenilemek istediği bir dönemdeyiz, ancak 2020’de Önderliğin felsefesini daha da güçlendirerek halkların birliği temelinde ve halkın gücüyle birlikte mücadele edecek olan gerilla, komplocuların amaçları önünde engel olacaktır. YJA STAR gerillası olarak Önderliğimizin özgürlüğünü oluşturacak düzeyde mücadelemizi büyüteceğimizin sözünü veriyoruz.”