Derik’te 12 gözaltı

Derik’te sabah saatlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ardından 12 kişi gözaltına alındı. Köylüler, temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını bildirdi.

Mardin’in Derik ilçe kırsalında sabah saatlerinde Çataltepe (Erbete), Adak (Simaqî), Doğancı (Bizdoxan) ve Develi (Kotê) kırsal mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği kimi kırsal mahallelerde askerlerin evlere tek tek girerek, gözaltı işlemi yaptığı bildirildi. Edinilen bilgilere göre askerler şu ana kadar Çataltepe kırsal mahallesinde Yusuf Temel ve oğlu Şeyhmus Temel, Abdurrahman Temel, İbrahim Temel, Mahmut Temel, Seyit Savcı, Bedirhan Savcı, Enver Demli, M. Nezir Demli, Tahir Adal, Mehmet Bilgen ve Mehmet Sıddık Aksak isimli 12 köylüyü gözaltına aldı. Gözaltı sırasında 12 kişinin darp edildiği de bildirilirken, gözaltına alınanların nereye götürüldüğüne dair bilgi edinilemedi.

Yine Çataltepe kırsal mahallesinin yanı sıra sokağa çıkma yasağının devam ettiği diğer mahallelerde şu ana kadar herhangi bir gözaltı işlemi olmadığı ancak köylülerin temel ihtiyaçlarını karşılayamadıkları da aktarıldı. Köylüler, evlerinden çıkamadıkları için tedirgin olduklarını ifade etti.