Dêrik ve Koçerat’ta işgale karşı yürüyüş ve miting

Dêrik ve Koçerat’ta yüzlerce kişi Türk devletinin saldırı hazırlıklarını yürüyüş ve mitinglerle protesto etti.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırı hazırlığı Dêrik ve Koçerat’ta yüzlerce kişi tarafından protesto edildi.

KOÇERAT

Xana Serê belediye binası önünde toplanarak ilçe giriş kapısına yürüyen halk, sık sık QSD direnişini selamlayan sloganlar attı. Yürüyüşte eylemciler, Til Rifat’ta şehit düşen çocukların fotoğraflarını taşıdı. Xena Serê girişindeki eylem mitinge dönüştü.

Mitingde konuşan PYD Yöneticisi Feysel Hesen, “İşgalci Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını durdurmadı. Efrîn’e yönelik gerçekleştirilen işgal saldırısının 3’üncü yıl dönümünde Şehba’ya saldırılar gerçekleştirdi. Bu da işgal planlarının devamıdır” dedi. 

Cizre Kantonu Din Âlimleri Birliği Yöneticisi Sinan Sidoş ise şunları söyledi:

“Biz dikkatli olmalıyız. Düşmanın kim olduğunu ve dostumuzun kim olduğunu biliyoruz. Özellikle Türk devletinin bölgeye yönelik saldırıları sırasında bu daha da ortaya çıkıyor.” 

DERİK

Derik kentindeki yürüyüş ise Özgürlük Meydanı’ndan Şehitler Kavşağı’na kadar sürdü.

Burada konuşan Dêrik Kongreya Star yöneticisi Wesfa Mûrad, Türk devletinin savunmasız çocukları katlettiğini söyledi.

Derik Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Mûtî Ali, Türk devletinin Özerk Yönetim'in kuruluş ve Efrîn işgalinin yıl dönümünde Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerini bombaladığını, tüm bölge halklarını birleştiren Özerk Yönetim projesini yok etmek istediklerini vurguladı.

Mûtî Ali, “DAİŞ ve Türk devletinin zihniyeti aynı. Her ikisi de sivil halkın yaşadığı bölgelere saldırıyor. Yaşlıları, çocukları ve kadınları katlediyor. Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan halklar, Türk devletinin işgal planlarına ve tüm komplolara karşı başarılı olacaktır” dedi.