Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Dersim'de zindan direnişini sahiplenme eylemine polis saldırısı

HDP Dersim İl Örgütü'nün zindan direnişini sahiplenmek için yapmak istediği eyleme polis saldırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit ile cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemlerine ilişkin Sanat Sokağı'nda açıklama yapmak istedi. Polis burada yapılmak istenen basın açıklamasına engel oldu. Sokağın abluka altına alınması üzerine, HDP'liler parti binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Talepler karşılansın, açlık grevi sonlandırılsın" pankartı açıldı.

'HALKIMIZ DUYARLI OLMALI'

Açıklamayı yapan HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Özlem Toprak, Öcalan ve onunla birlikte İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan tutsaklar için daha önce de açlık grevi eylemleri yapıldığını hatırlattı. Bu grevlerin etkisi ile tecridin geçici olarak kaldırıldığını anımsatan Toprak, şöyle devam etti:
"Ancak 7 Ağustos 2019 tarihinden beri görüş yasakları yeniden devreye girmiştir. Bu durum BM Nelson Mandela Kuralına, CPT tavsiyelerine ve 5275 sayılı İnfaz Kanunu’na aykırıdır. Adalet Bakanlığı tarafından bir an önce yasal olmayan bu uygulamaya son verilmeli. Gerek avukat gerekse aile görüşleri yaptırılmalıdır. İleride yaşanacak tüm olumsuzlukların önüne geçmek ve cezaevlerinde olası ölümleri engellemek için yetkilileri acil önlem almaya ve halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz."

POLİS SALDIRDI, PANKARTI YIRTTI

Açıklamada polis, pankartta, "İmralı, tecrit ve açlık grevi"  kelimeleri geçtiği gerekçesiyle kitleye saldırdı. Pankart polisler tarafından alınıp yırtıldı. HDP'liler saldırı üzerine parti binasına geçti.
Sanat Sokağının giriş çıkışlarını kapatan polisler, bir süre bekledikten sonra alandan ayrıldı.