Devlet küçük Halil’in ölüm nedenini 25 gündür gizliyor

Muş’taki Karşıyaka Kuran Kursunda kapı koluna asılı halde bulunan 12 yaşındaki Mehmet Halil Yavuz cinayetine ilişkin dosyaya getirilen gizlilik kararı nedeniyle tüm çabalara rağmen 25 gündür sır perdesi aralanamadı.

Muş’ta Karşıyaka Kuran Kursunda okuyan 12 yaşında ki M. Halil Yavuz, 3 Temmuz günü kapı koluna asılı halde bulundu. Hastaneye kaldırılan Halil Yavuz tüm çabalara rağmen kurtarılamadı ve 10 gün sürdürdüğü yaşam savaşını kaybetti. Kuran kursu yöneticileri Halil Yavuz’un intihar ettiğini iddia etti.

Halil Yavuz’a otopsi yapıldı, ancak rapor gizlendi, soruşturma dosyasına gizlilik kararı konuldu ve yayın yasağı da getirildi. Ailesinin ve Muş Barosu avukatlarının Halil Yavuz’un ölümünün aydınlatılması için yaptığı başvurular da sonuçsuz kaldı. Aradan geçen 25 güne rağmen M. Halil Yavuz’un neden ve nasıl öldüğü henüz bilinmiyor, bir açıklama da yapılmadı. Yavuz’un ailesi ise çocuklarının intihar etmediğini ve ölümünden şüphe ettiklerini açıkladı. Dosyaya gizlilik kararı ve yayın yasağının getirilmesi de delillerin karartılabileceğine ilişkin endişeleri arttırıyor.

MUŞ BAROSU BAŞKANI: OLAYIN TÜM BOYUTLARIYLA AYDINLATILMASINI İSTİYORUZ

Görüşüne başvurduğumuz Muş Barosu Başkanı Avukat Kadir Karaçelik, dosyadaki gizlilik kararının iddianamenin hazırlandığı güne dek sürebileceğini söyledi. Dosyada hangi delillerin mevcut olduğunu bilmediklerini ve bu konuda ‘Delil karartmaya’ ilişkin bir yorumda bulunamayacaklarını dile getiren Karaçelik, gizlilik kararının kaldırılmasının ardından açıklama yapacaklarını aktardı. Kamuoyunun yakından ilgilendiği bu davaya baro olarak müdahil olduklarını ve davanın takipçisi olacaklarını ifade eden Karaçelik, “Olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Muş’un Tan (Kod) köyündeki kuran kursunda hoca üç erkek öğrenciye cinsel saldırıda bulunmuştu.