Devrimci İntikam Operasyonu: 62 işgalci cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillası, Girê Cûdî Direniş Alanı’nda Devrimci İntikam Operasyonu başlattı. Hiçbir kayıp vermeyen gerillaların gerçekleştirdiği eylemlerde en az 62 işgalci cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Direniş Alanları’ndaki hareketli timlerimiz ve savaş tünellerinde direnen yoldaşlarımız etkili eylemleri ve tarihi direnişleriyle destanlar yazmaya devam etmektedir. İşgalci Türk ordusu Girê Cûdî Direniş Alanı’nda ilerlemek istemiştir. Direniş Alanı’ndaki güçlerimiz bu durumu fırsata çevirerek Bamernê ve Şengal’de Türk devleti tarafından alçakça katledilen mazlum Kürt halkının çocuklarının intikamını almak için Devrimci İntikam Operasyonu başlatmıştır. Hareketli timlerimizin çok ustaca ve iç içe zengin taktiklerle geliştirdiği bu devrimci intikam operasyonu sürecinde tek bir yoldaşımızın dahi burnu kanamamış, alandaki güçlerimiz 57 işgalciyi başarılı bir şekilde cezalandırarak Türk ordusuna tarihi bir ders vermiştir. Ağır darbeler alan Türk ordusunun bu alana dönük saldırıları ve Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki güçlerimizin Devrimci İntikam Operasyonu halen devam etmektedir. Zap ve Metîna Direniş Alanları’ndaki eylemlerde de 5 işgalci cezalandırılmış ve hiçbir kayıp vermeyen güçlerimiz toplam 62 işgalciyi cezalandırmıştır.

İşgalciler Direniş Alanları’nı 14 kez savaş uçaklarıyla, 26 kez helikopterlerle ve yüzlerce kez obüslerle bombalamıştır. Aynı zamanda savaş tünellerini 11 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

ZAP BÖLGESİNDE;

15 Haziran saat 15:30’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki Şehîd Hewrê savaş tünellerine yaklaşmak isteyen işgalciler ağır silahlarla vurulmuştur. Darbelenen işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

15 Haziran saat 23:20’de, 16 Haziran saat 03:00 ve 04:50’de Karker Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuştur. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemde 3 işgalci cezalandırılmıştır.

METÎNA BÖLGESİNDE;

13 Haziran saat 18:00’da Türk ordusunun Kanî Masî askeri üssündeki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

15 Haziran saat 15:20’de Türk ordusunun Kanî Masî askeri üssündeki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

16 Haziran’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler savaş tünellerine doğru ilerlemek isterken ağır silahlarla vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Eylemden sonra patlayıcılarla savaş tünellerine saldırmak isteyen işgalciler yine ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemden sonra işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

İŞGALCİLERE TESLİM OL ÇAĞRISI YAPILDI

15 Haziran’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler savaş tünellerine doğru ilerlemek istemiştir. İşgalciler önlerine bir kontrayı katarak, onun yol göstermesiyle ilerlemeye çalışmıştır. Bu işgalciler hareketli timlerimizce denetim altına alınarak tuzağa düşürülmüş ve kapsamlı bir Devrimci İntikam Operasyonu başlatılmıştır. Saat 18:30’da hareketli timlerimizce işgalcilere "teslim ol" çağrısı yapılmıştır. Çağrıyı duyan işgalciler kaçmaya çalışırken koordineli gerilla eylemiyle iki koldan etkili şekilde vurulmuştur. Hareketli timlerimiz burada çok sayıda işgalciyi cezalandırmış ve 12 işgalcinin cenazesinin üzerine giderek kesin cezalandırıldıklarını netleştirmiştir. Buradaki işgalcilerin tasfiye olduğunu gören Türk ordusu kendi askerlerinin cenazesinin bulunduğu alanı onlarca kez obüslerle ve 4 kez de savaş uçaklarıyla bombalamıştır. Araziye dağılan diğer işgalciler suikast taktiğiyle tek tek hedeflenmiş ve toplamda 5 işgalci cezalandırılmıştır. Cezalandırılan bu işgalcilerin cenazeleri güçlerimizin denetimi altındadır. İşgalci Türk ordusu saat 22:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nı savaş uçakları ve helikopterler ile yoğun bir şekilde bombaladıktan sonra Girê Şehîd Baran ve Girê Şehîd Kendal’a helikopterlerle işgalcileri indirmiştir.

16 Haziran saat 01:45’te Girê Cûdî Direniş Alanı’nda bir grup işgalci harekete geçtiği sırada YJA Star hareketli timlerimiz saldırı taktiğiyle bu işgalcileri vurmuştur. Yakın mesafeden ferdi ve orta otomatik silahlarla vurulan 15 işgalci cezalandırılmış ve işgalcilere ait birçok askeri malzeme imha edilmiştir.

16 Haziran saat 03:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle 3 kez vurulmuş ve en az 5 işgalci cezalandırılmıştır. Bu işgalciler daha sonra üç koldan koordineli gerilla eylemiyle vurulmuş ve 9 işgalci daha cezalandırılmıştır. Hareketli timlerimiz araziye dağılan işgalcileri yine suikast taktiğini çok ustaca kullanarak hedeflemiş ve toplamda 10 işgalciyi cezalandırmıştır. Ayrıca Türk ordusunun 1 suikastçısı tespit edilip o da vurularak cezalandırılmıştır. İşgalcilere ait birçok cenaze halen güçlerimizin denetimi altındadır. Yine birçok yaralı Türk askeri de araziye dağılmış haldedir.

Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki hareketli timlerimizce 15 Haziran saat 18:30’dan şimdiye kadar gerçekleştirilen Devrimci İntikam Operasyonu’nda 57 işgalcinin cezalandırıldığı netleştirilmiştir. Ancak bu eylemlerde cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı daha fazladır.

KAYIP VEREN İŞGALCİLER KİMYASAL SİLAHLARLA SALDIRIYOR

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

15 Haziran saat 07:30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Zemanî savaş tünelleri 2 kez kimyasal silahlarla, 2 kez de patlayıcılarla bombalanmıştır.

15 Haziran saat 08:00’dan 10:00’a kadar Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Akîf savaş tünelleri 6 kez patlayıcılarla bombalanmıştır. Bu işgalciler ferdi silahlarla vurularak patlayıcı kullanmalarına müdahale edilmiştir.

16 Haziran saat 08:00’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Zemanî savaş tünelleri 1 kez patlayıcılarla bombalanmıştır. Bu işgalcilere güçlerimizce müdahale edilmiş ve işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

HAVADAN SALDIRILAR

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

15 Haziran saat 07:00’dan 13:00’a kadar Kurojahro Direniş Alanı üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.

15 Haziran saat 17:30’da Xakurkê bölgesindeki Sinînê boğazında sivil halkımızın bulunduğu alan obüslerle bombalanmıştır.

15 ve 16 Haziran’da Xakurkê bölgesine bağlı Şehîd Heqî ve Ava Lolanê, Girê Amediyê, Girê Hakkarî ve Werxelê Direniş Alanları obüslerle bombalanmıştır.

15 ve 16 Haziran’da   Girê Ortê, Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanları ile Garê bölgesindeki Dêcit ve Çemrobotkî köyü uçaklarla 14 kez bombalanmıştır.

15 ve 16 Haziran’da Girê Cûdî, Werxelê, Kunîşka, Kurojahro, Şikefta Birîndara ve Karker Direniş Alanları 26 kez helikopterlerle bombalanmıştır.”