Dinç’in cenazesi 5 yıldır aileye verilmiyor

MEBYA-DER, Yüksekova'da öz yönetim direnişinde şehit olan Nevin Dinç'in cenazesinin 5 yıldır ailesine verilmemesine tepki gösterdi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit düşen Nevin Dinç'in cenazesinin ailesine verilmesi için Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA DER), Amed’e basın açıklaması düzenledi.

Bağlar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarlığında yapılan açıklamaya, Dinç'in ailesi ve MEBYA-DER üyeleri katıldı. Açıklamada konuşan MEBYA-DER Eşbaşkanı Şeyhmus Karadağ, Dinç'in cenazesinin Erzurum'a götürüldüğünü, üç ay aradan sonra aile üyelerinin DNA testi için kente gidip kan örneğini verdiğini dile getiren Karadağ, DNA sonuçlarının iki ay sonra aile üyelerine bildirildiğini ifade etti.

‘ÖLDÜKTEN SONRA ONDAN NE İSTİYORSUNUZ’

Anne Sabahat Dinç ise iki ay sonra çıkan DNA sonuçları sonucu çocuklarının cenazesi almak için yetkilileri telefonla aradıklarını, ancak kızlarının ismini söylediklerinde kendilerine çocuklarının "terörist" olduğunu, bu yüzden savcıların olmadığının aktarıldığını söyledi. Bu aramadan sonra 2016 yılında iki kez Erzurum'a gidip savcılığa başvurduklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını vurgulayan Dinç, Nevin Dinç'in cenazesinin Erzurum'da kimsesizler mezarlığına defnedildiğini belirtti. Anne Dinç, çocuğuna ait cenazesinin kendilerine verilmesini istedi. Yapılanların hukuksuzluk olduğunu sözlerine ekleyen Anne Dinç, "Öldükten sonra ondan ne istiyorsunuz. Cenazelerimizi almamıza tahammülleri yok, bu zulüm artık bitsin" dedi.