Direnişteki Şenyaşar Ailesi'ne ziyaretler sürüyor

PİA ve Antep Hak İnisiyatifi, direnişteki Şenyaşar Ailesi'ne destek ziyaretinde bulundu.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın direnişine destek ziyaretleri devam ediyor. “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda 161’inci gününde nöbetini sürdüren Şenyaşar Ailesi'ni Antep Hak İnisiyatifi ve İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) yöneticilerinden oluşan heyet ziyaret etti.

Aileyi ziyaret eden Antep Hak İnisiyatifi’nden oluşan heyette yer alan Hak İnisiyatifi Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyesi Mehmet Kaya, yaşananların zulüm olduğunu belirterek, ailenin adalet arayışında yanlarında olduklarını belirtmek amacıyla ziyarette bulunduklarını söyledi.

Anne Emine Şenyaşar da heyete maruz kaldıkları engellemeler ve sağlık sorunlarına dair aktarımlarda bulundu. Aile ile bir süre nöbet tutan heyet, ardından ayrıldı.

'ADALET MÜCADELESİ KAZANACAK'

Aileyi daha sonra PİA Genel Başkanı Mehmet Kamaç ve görevi gasp edilen Ergani Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya’nın içinde bulunduğu heyet ziyaret etti. PİA Genel Başkanı Kamaç, “Şenyaşar ailesi 161 gündür burada adalet nöbeti tutuyor. Herkes, ailenin nasıl bir katliama maruz kaldığını biliyor. Bu katliam adaletsizlik ile devam ediyor. Biz PİA olarak ailenin yalnız olmadığını, desteklerimizin olduğunu söylemek için buradayız. Aile er ya da geç adalet mücadelesini kazanacak. Adaletin herkes için gerekli olduğunu biliyoruz. Eğer bir ülkede iktidar kutsanırsa ilk başta adalet ölüyor. Bu ülkenin adalet hakkını savunacağız. Ailenin davası adaletsizliğe bir örnek. Sonuna kadar ailenin yanındayız” dedi.

Dayanışma ziyaretlerine dikkat çeken Ferit Şenyaşar ise “Bir hak mücadelesi veriyoruz. Bu davayı insanım diyen herkes sahiplenmeli. Bu davada hak kazanacak, zalimler kaybedecek, mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ya ölüm ya adalet bizi buradan ayırır” diye konuştu.