Doğan: HDP kongresi tecride karşı yanıt olacak

Önümüzdeki Pazar günü yapılacak HDP kongresinin aynı zamanda tecride karşı görkemli bir yanıt olacağını belirten HDP Van İl Eş Başkanı Fikret Doğan, “Tüm halkımızı kongremizde tecride yanıt vermeye davet ediyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önümüzdeki Pazar günü büyük kongresini Ankara’da gerçekleştirecek. HDP İl ve ilçe örgütleri de kongre için hazırlarını sürdürüyor.

Kitlesel katılımın beklendiği kongreye ilişkin ANF’ye açıklamalarda bulunan HDP Van İl Eşbaşkanı Fikret Doğan, halkı katılmaya ve umudu büyütmeye çağırdı.

HDP’nin tüm zulüm ve baskı politikalarına rağmen onur yürüyüşünü sürdürdüğünü kaydeden Doğan, İmralı’da başlayan tecridin tüm toplumsal kesimler üzerinde ağırlaştırıldığını söyledi.

HDP’nin kapatılmasının gündemde olduğu, Kobanê kumpasının sürdüğünü ve demokratik tüm değerlerin askıya alındığını vurgulayan Doğan; “İşte böyle bir dönemde HDP büyük kongreye gidiyor. Kongremiz güçlü geçecektir ve tüm bunlara görkemli bir yanıt olacaktır. Biz de Kürdistan ve Türkiye'de kongre hazırlıklarımızı yapıyoruz, yüz binlerin katılımıyla kongre yapacağız. Demokrasi ve İnsan Hakları konusunda Türkiye’nin boğdurulmaya çalışıldığı bir dönemde HDP’nin bu ülkede tek umut olduğunu bir kez daha ortaya koyacağız ve bu yüzden bütün halkımızı kongremize davet ediyoruz. Umut mücadeledir, bu da bedel gerektirir. Biz bunlara rağmen umudun ve demokrasinin mücadelesini sürdüreceğiz. Halkımızı bu umudu büyütmeye devam ediyoruz” diye konuştu.