Doku Ailesi'nin açıklamasına polis engeli

Kayıp Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku hakkında açılan tazminat davasının duruşması görülüyor. Duruşma öncesi açıklama yapan Doku Ailesi'ne polis engel oldu.

Dersim'de 5 Ocak 2020'den bu yana Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan haber alınamıyor. 7 Mart 2020’de, Doku’nun kaybolmasından sorumlu tutulan baş şüpheli Zeynal Abarakov’un polis olan üvey babası Engin Yücel, evini taşımak istedi. Soruşturma tamamlanmadan ve evlerinde kriminal inceleme yapılmadan Yücel’in evini taşımasını engelleyen Doku’nun ablası Aygül Doku hakkında 22 Kasım 2020’de Yücel’in şikayeti üzerine “mala zarar vermek” iddiasıyla tazminat davası açıldı. Aygül Doku hakkında açılan dava için Dersim’e gelen aile, geceyi adliye önünde nöbet tutarak geçirdi.
Doku Ailesi, duruşma öncesi adliye önünde açıklama yaptı. Eyleme Dersim Kadın Platformu üyeleri de katıldı.
Anne Bedriye Doku, "Ben bir anneyim, yüreğim yanıyor. Ben devletten bir şey istemiyorum, sadece kızımı istiyorum" dedi.

ABLA DOKU'DAN POLİSLERE TEPKİ

Aygül Doku ise sabaha kadar adliye önünde oturma eylemi yaptıklarını söyledi. Eylem yaptıkları sırada polis saldırısına maruz kaldıklarını ifade eden Doku, etrafındaki polislere seslenerek, "Size görevinizi hatırlatmak istiyorum. Sizin göreviniz iki yıldır kız kardeşini arayan Aygül Doku'nun çevresine barikat kurmak değildi. Sizin asıl göreviniz, 21 yaşındaki kayıp kardeşimi bulmak ve faillerini yargılamak. Yok ben bu görevi yapamıyorum diyorsanız, o koltuklarınızı bırakıp gidin" diye tepki gösterdi.
Abla Doku’nun konuşmasına engel olan polis, "Adliye önünde bağıramazsın" diyerek Doku'nun sözlerini yarıda kesti.

KADINLARA VE GAZETECİLERE ENGELLEME

Doku Ailesi, 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma salonuna girdi.  Duruşmayı takip etmek isteyen Dersim Kadın Platformu üyeleri ve gazeteciler ise salona alınmadı. Platform üyeleri, engellemeye tepki göstererek adliye kapısı önünde beklemeye devam ediyor.