DTK ve DBP’den direnişteki Şenyaşar Ailesi'ne ziyaret

DTK ve DBP heyeti, Urfa'daki adliye önünde direnen Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eş genel başkanları Saliha Aydeniz ile Keskin Bayındır, Urfa'daki adliye önünde 17 gündür oturma eylemi yapan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ı ziyaret etti. Sabah saatlerinde katliama dair fotoğraf ve dövizlerden kaynaklı saldırılan aile hala polis ablukasında tutuluyor. Aileyi ziyaret eden heyet, aile üzerinde baskının artırılmaması için temsili katılım gerçekleştirdiklerini belirtti.

'KATLİAM GÖRÜNTÜLERİ ÇIKARILSIN'

Anne Emine Şenyaşar, gelen heyete yaşadıkları ile ilgili bilgi verdi. Katliam anına şahit oldukları anları aktarırken gözyaşlarına hakim olamayan Şenyaşar, “Devlet nerede? Oğlum için 150 yıl istiyorlar. Burada oturuyoruz, bize müdahale ediyorlar. 17 gündür bizi buradan kaldırmaya çalışıyorlar. Hastanede yaşanan katliamın görüntüleri çıkarılsın, buradan kalkarız. Kayıtlar çıkarsa suçlular ortaya çıkar. Madem devletsiniz, kayıtlar çıkarın. Bizim suçumuz varsa bizi de tutuklayın” şeklinde konuştu.
Çantasında taşıdığı ilaçları DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’e gösteren Şenyaşar, “Uyumak için bile ilaç kullanıyorum. Gözlerim kör oldu damla ilaç sıkmaktan. Dayanacak halimiz kalmadı. Ölmeden Fadıl’ımı görmek istiyorum” diye konuştu.

 'BU DÜŞMANLIKTIR!'

Aydeniz, “Sonuna kadar haklı mücadelenizde yanınızdayız. Siz burada oturuyorsunuz, sizin üzerinizde baskıyı arttırmasınlar diye burada sizinle oturamıyoruz ama bizim gönlümüz sizinle. Adalet talebiniz bizim de talebimizdir. Bu adaletsizlik, düşmanlık kabul edilemez. Bu düşmanlıktır, başka bir şey değil” şeklinde konuştu.  

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, “Herkes için adalet bir gün gelecek” diyerek, sonuna kadar mücadelelerinde yanlarında olacaklarını ifade etti.
DTK ve DBP heyeti, ziyaretin ardından nöbet alanında bulunan Şenyaşar Ailesi'nin avukatı Hidayet Enmek’ten dava ile ilgili bilgi aldı. Ailenin nöbeti, polislerin ablukasında devam ediyor.