'Düşmanın irademizi kıracak gücü yok'

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Cenga Xabur hamlesinde yer alan YJA Star gerillaları, en zayıf dönemini yaşayan işgalci Türk devletinin, gerillanın inancını ve iradesini kıramayacağını belirtti.

YJA Star gerillaları, 6 ayı aşkındır Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direniş içerisinde. İleri düzeyde tüm teknik imkanlarını devreye koyan ve yenildiğini görünce kimyasala başvuran Türk devletine karşı düşünce gücüne dayanarak mücadele veriyor. 

Kadın gerillalar, Türk devletinin saldırılarına karşı gerilla direnişini ve savaşta ortaya çıkan fedaiyane duruşları değerlendirdi. 

'DÜŞMAN EN ÇOK KADINLARA SALDIRIYOR'

Cenga Xabur komutanlarından Roza Sıla, Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê hamlelerinde yer alan kadın savaşçıların işgalcilere karşı güçlü bir irade sergilediğini belirterek, "Kalıcı bir zafer için güçlü bir hareket oluştu. Gerillalar verdikleri başarı sözünü eylemleriyle de ortaya koyuyor. Her kadın arkadaş, yeni dönem taktik ve yöntemlerle ve daha büyük bir öfke ile düşmanın üzerine gidiyor" dedi.

Türk devletinin en zayıf dönemini yaşadığına işaret eden Roza Sıla, "Dönemin gereklerine göre bir hareket tarzı oluşturuldu. Gerilla, yeni dönem ihtiyaçlarına göre hareket ediyor ve bu çerçevede cevap veriyor. Bu savaşın ön saflarında kadınlar var. Bu yüzden düşman en çok kadınlara saldırıyor. Düşmanın en zayıf dönemini yaşadığını çok iyi biliyoruz. Halkımızın ve yoldaşlarımızın intikamını mutlaka alacağız" diye konuştu. 

 

'İRADEMİZİ KIRACAK GÜCÜ YOK'

YJA Star gerillası Lîlav Jînda da, Türk devletinin aylardır Medya Savunma Alanları'na yönelik aralıksız saldırılarda bulunduğunu hatırlattı.

Bu saldırılara karşı gerillanın üstün direniş sergilediğini vurgulayan Lîlav Jînda; "Gerillaların iradesi ve cesaretini tüm dünya görüyor. Düşman vahşice saldırıyor, Avaşîn, Zap ve Metîna'da  kimyasal silah kullanıyor ama buna karşı direnişimiz de sürüyor. Düşman, gerillaların inancını ve iradesini yenecek  güce sahip değil; çünkü Apocu felsefeyi esas alarak savaşıyor gerilla. Önder Apo ve halkımıza verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Düşman gerillanın iradesini asla kıramayacak, amacına ulaşamayacak" ifadelerini kullandı.

 

'ZENDURA DİRENİŞ RUHU İLE' 

Cenga Xabur Hamlesi'nde yer alanlardan biri de Zîlan Cûdî. 

Zîlan Cûdî, kadınlar öncülüğünde amansız bir direniş sergilendiğine vurgu yaptı. 

Düşmanın saldırmadık alan bırakmadığını kaydeden Zîlan Cûdî, yeni dönem taktik ve yöntemlerle her gün eylemler yaptıklarını, büyük bir moralle savaştıklarını dile getirdi. 

Direnişte kadın savaşçıların rengi ve mücadelesinin öne çıktığını belirten YJA Star gerillası, "Zendura direnişi ruhuyla düşmana yol  vermeyeceğiz. Her ağacın altında, her köşede direnen gerilla var. Bu özgür dağlarda zafer gerillanın olacaktır."