Efrîn’in işgali Maxmur’da protesto edildi

Maxmur Kampı’nda düzenlenen kitlesel bir yürüyüşle Efrîn işgali protesto edildi.

Şehit Rüstem Cûdî Mülteci Kampı’nda (Maxmur) Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’i işgal etmesinin 4’üncü yıl dönümü düzenlenen kitlesel yürüyüşle protesto edildi. Düzenlenen yürüyüşe kurum temsilcilerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Şehit Aileleri Kurumu önünde toplanan binlerce kişi, Irak’ın kampın etrafını tellerle çevirme girişimine karşı kurulan çadıra kadar yürüdü.

Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK, KCK, KJK flamalar ve “Efrîn faşizme mezar olacak”, “Maxmur Efrîn’in yanında” yazılı dövizler taşınırken, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Efrînê” ve “Bijî gelê Efrînê” sloganları atıldı.

Kitle, çadırın önünde demokrasi ve özgürlük mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşunda bulundu.

Efrîn’de şehit düşenleri anarak konuşmasına başlayan Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak, “Efrîn’in işgalinin 4’üncü yıl dönümünde tüm işgalcileri kınıyoruz. Bilindiği gibi NATO’nun 2’nci gücü 4 yıl önce Efrîn’e işgal saldırısı başlattı. Halkımız ve özgürlük savaşçılarımız işgale karşı kahramanca direndi. Efrîn’e yapılan saldırıyla Kürt halkının tüm kazanımları hedef alındı. Efrîn’deki katliama tüm dünya sessiz kaldı. Ancak Efrîn halkı 72 savaş uçağına direndi ve hala direniyor. Maxmur halkı olarak sonuna kadar Efrîn halkımızın yanındayız ve Efrîn’i birlikte savunacağız. Yeni yıl Efrîn’in kurtuluş yılı olacak” diye belirtti.

Açıklama, “Bijî berxwedana Efrînê”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bimre xiyanet” sloganlarıyla son buldu.