Eğitim Sen'den direnişteki Şenyaşar Ailesi'ne ziyaret

Eğitim Sen Amed şubeleri, 142 gündür direnişini sürdüren Şenyaşar Ailesi'ni ziyaret etti.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın direnişi 142. gününde devam ediyor. Şenyaşar Ailesi, Elazığ Cezaevi'nde 3 yıldan fazladır tek kişilik hücrede tutulan Fadıl Şenyaşar ile haftalık telefon görüşmesi yaptıktan sonra her gün olduğu gibi yine adliye binası önüne geldi.
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 1,2 ve 3 Nolu Amed Şubesi yöneticileri, aileyi ziyaret ederek, eyleme destek verdi. Aile, heyeti, “Katledilen çocuklarım için adalet, herkes için adalet”, “Adalet istiyoruz” yazılı dövizler ile karşıladı. SES Urfa Şubesi ve Eğitim Sen Urfa Şube yöneticileri de heyete eşlik etti.

ANNE ŞENYAŞAR'DAN POLİSLERE TEPKİ

Anne Emine Şenyaşar, 14 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen katliam gününe dair tanıklıklarını ve sonrasında verdiği adalet mücadelesine dair heyete bilgi verdi. 9 Mart 2021 tarihinden bu yana Urfa'daki adliye önünde sürdürdükleri nöbette karşı karşıya kaldıkları engellemelere değinen Şenyaşar, konuşmalarını kamera ile kaydeden polislere, "Bizi katledenler Suruç’ta geziyor. Bizi takip edeceğinize gidin onları takip edin. Nerede devlet? Bu devlette adalet yok” sözleri ile tepki gösterdi.

Ardından Eğitim Sen heyeti adına söz alan Amed 2 Nolu Şube Yöneticisi Fesih Zirek, “Nerede, nasıl ve kime olursa olsun hak ve adaletin yerini bulması gerek. Aile uzun bir süredir burada adalet talebi ile oturmuş durumda. Aile kim suçlu ise suçlu tespit edilsin ve cezasını çeksin istiyor. Tek istekleri hak, adalet yerini bulsun. Biz sendika olarak şunu söylüyoruz: kim, nerede, nasıl olursa olsun hak, hukuk, adalet yerini bulması gerektiğini söylüyoruz” şeklinde konuştu.

'HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE KATLETTİLER, KATİLLER BELLİ'

Ferit Şenyaşar ise şunları söyledi:

"Yaşananlar karşısında adalet mücadelemiz dayanışma ile devam ediyor. Biz burada bir hak mücadelesi veriyoruz. Suruç Devlet Hastanesi'nde kamu çalışanlarının gözleri önünde bir katliam yapıldı. Bizi taşıyan ambulanslar paramparça edildi. Tekerleklerine kurşun sıkıldı. Bu insanlık suçunu işleyenler belli. İçlerinde iktidar partisinin bir milletvekili olduğu için dosyayı açacak cesaretli bir savcı bulamıyoruz. Dosyamıza bakan 8’inci savcı ile dün görüşmek istedik ama ne yazık ki bulamadık. Yüzlerce avukat dosyayı takip ediyor ama karşı tarafta bir muhatap yok. Bu dava böyle devam etmez. Kararlılık ile mücadele etmeye devam ediyoruz, bizi ziyaret edenlere teşekkür ediyoruz."
Heyet de aileyle birlikte bir süre nöbet tuttu.