Elazığ’a sevkedilen tutsağa çıplak aramayı kabul etmediği için işkence

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nden Elazığ 2 Nolu Cezaevine sevk edilen tutsak Kendal Barut, çıplak aramayı kabul etmediği için gardiyanların işkencesine maruz kaldı.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nden Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne 1 Temmuz tarihinde sevk edilen tutsak Kendal Barut, cezaevine giriş sırasında kendisine dayatılan çıplak aramayı kabul etmeyince gardiyanlar tarafından işkence edildi.

Daha önce tutsak olduğu Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde de gardiyanların işkencesine maruz kalan Barut’a yönelik saldırılar nedeniyle ailesi hayatından endişe duyuyor. Dayatmaları kabul etmediği için saldırılara maruz kalan Barut, ailesine “hayatının tehlikede” olduğunu aktardı.

Diyarbakır D Tipi Kapalı ve 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevleri’nde tutsak olan 8 tutsak 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri ve öncesinde Adana, Kırıkkale ve Elazığ cezaevlerine sevk edilmişti. Tutsaklardan Ferhat Kaya ve Abdulsittar Özer, Diyarbakır D Tipi’nden, Ahmet Topkaya’nın ise 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi’ne; Emrah Durmaz ve Tarık Aslan, 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden Kırıkkale F Tipi Cezaevi’ne; Kendal Barut, Diyarbakır D Tipi’nden Elazığ Cezaevi’ne sevk edilirken, Cengiz Kazıcı ve soy ismi öğrenilemeyen Fırat adlı tutuklu da Diyarbakır D Tipi’nden Adana ve Kırıkkale’deki cezaevlerine gönderilmişti.