Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Elî Nebî: Güney Kürdistan halkı işgalciyle işbirliği yapmaz

Güney Kürdistan’da 1991’de Baas rejimine karşı ayaklanmanın öncülerinden Elî Nebî Şemzînanî’nin oğlu ve peşmerge Şoreş Elî Nebî, “Güney Kürdistan halkı işgalci Türk devleti ile işbirliği yapmaz” dedi.

Türk devletinin işgal saldırılarına tepki olarak bir açıklamada bulunan Şoreş Elî Nebî, Kürdistan’ı bir bütün olarak gördüklerini vurguladı ve gerillaya başarılar diledi. Nebi özellikle siyasi partileri işgalcilere karşı gerillanın yanında durmaya çağırdı.

Elî Nebî, “Biz Kürdistan halkı olarak sürekli bir direniş ve devrim süreci içindeydik. Kuzey Kürdistan halkı da PKK önderliğinde bir direniş ve devrim sürecinde ve Kürdistan savunması yapılıyor. Biz Kürdistan'ı bir ve bütün olarak görüyoruz. Kuzey, Güney, Doğu ve Batı Kürdistan arasında bir ayırım yapmıyoruz” dedi.

"Bunlar Kuzey'den gelmiş, bilmem şuradan şuraya gelmiş” demediklerini kaydeden Elî Nebî,  “Direnişçi bir ruhla işgalcilere karşı duruş sergileyip başarı elde edebilmeliyiz” diye ekledi.

Elî Nebî, “Güney Kürdistan halkı işgalci Türk devletiyle iş birliği yapmaz” vurgusunda bulunarak şöyle noktaladı:

“Dileriz bu işgal saldırıları Kürt birliğinin oluşmasına vesile olur ve Türk işgaline karşı gerilla başarıya ulaşır. Umarım buradaki tüm siyasi partiler, halk gerillanın yanında durur. Gerilla savaş istemiyor ama onlara yönelik bir saldırı var. Umarım gerilla kazanır.”