Enternasyonalistler Rojava ambargosunu kırmak istiyor

KDP tarafından Rojava’ya geçmeleri engellenen onlarca enternasyonalist bir açıklama yaparak, Rojava devrimine desteklerinin süreceğini ve ambargoyu kırmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurguladılar.

Farklı ülkelerden 26 enternasyonalist, 6 Haziran günü Güney Kürdistan’dan Rojava’ya geçmek isterken KDP güçleri tarafından Pêşxabûr Sınır Kapısı’nda engellendi.

Enternayonalist grup, engelleme ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Biz, dünyanın farklı yerlerinden bir araya gelmiş uluslararası aktivist bir grup olarak Rojava ve Kuzey Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ne desteğimizi belirtiyoruz” denildi.

İlk olarak Güney Kürdistan’a giderek, buradan Rojava’ya geçmek istediklerini belirten grup, “Sınır kapısı KDP yönetimindedir.  KDP güçleri Rojava’ya geçmemizi engelledi. KDP, Türk devleti ile işbirliği içerisinde Özerk Yönetim’e ambargo uyguluyor ve bu nedenle geçmemize izin vermedi” diye ekledi.

KDP’nin baskıları ve ambargosu ile Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarını kınayan grup, “Türk devletinin Kürt Özgürlük Hareketi’ne yönelik bu hukuksuz savaşını kınıyoruz. NATO ve diğer devletler Türkiye’nin suçları karşısındaki sessizlik içerisindeler ve ortaktırlar. Kimyasal silahların satışı, savaş uçaklarını satışı, PKK’ye yönelik yasaklar ve Türk devletine destek son bulmalı” ifadelerini kullandı.

Sınır kapısının açılmasını ve ambargonun sona ermesini isteyen grup, “NATO ve Avrupa Birliği, PKK üzerindeki yasakları kaldırmalı, Türkiye’ye desteğini çekmeli, dünyanın her yerinden Rojava’ya gitmek isteyen devrimci aktivistlere engel olmamalı” diye belirti.

Uluslararası aktivistler ve demokrasi yanlılarını Rojava’ya destek vermeye çağıran grup, “Önümüzdeki ay ikinci bir uluslararası aktivist grup, Rojava devrimine destek vermek ve ambargoyu kırmak amacıyla Kürdistan’a gelecek ve ne gerekiyorsa yapacaktır. Özgür bir yaşam için çabalarımız ve arayışlarımız son bulmayacaktır” diye noktaladı.