Eskerî: KDP halkın malı üzerinde yolsuzluk yapıyor

Kürdistan Bölgesi Parlamento Üyesi Şayan Eskerî, "Hastane ve üniversiteler hükümet bütçesiyle yapılmakta ama şahıslar burayı ele geçirmiş durumda" dedi.

KDP, etkili olduğu bölgede hükümetin genel bütçesiyle onlarca merkez ve proje yapmasına rağmen, bu projeler Barzani Ailesi'ndeki bazı kişiler tarafından ele geçirilerek, kişisel projelere dönüştürülmüş durumda. Halkın yararlanması için ise halktan büyük ücretler alınıyor.

Kürdistan Bölgesi Parlamento Üyesi Şayan Eskerî, kişisel sanal medya hesabından bu konu hakkında bazı belge ve delilleri yayımladı. Eskerî’nin paylaşımında genel projelerin nasıl kişiler tarafından ele geçirildiği belirtiliyor. Eskerî, “Kürdistan Üniversitesi, Santi Life Hastanesi ve Senterî Medya genel bütçeden genel parayla yapılmış. Ama buralar şahıs malı olmuş durumda. Banka hesaplarına para girişi olan kişilerin listesi de mahkemeye gönderildi”dedi.

Eskerî, Üniversite Başkanı Bêl Ramêl’e de istifa etmesi için çağrıda bulundu. Eskerî hükümetin parasıyla kurulan merkezlerin şahıslara devredildiğini belirterek, “Maliye Bakanlığı 2006 yılında yapımı için 6 milyon dolar harcamış” dedi.

Eskerî, son olarak “Eğer ki Kürdistan Üniversitesi şahıs malı is hükümetin yapımında harcadığı parayı geri çevirin. Eğer hükümetin ise neden öğrenciler öğrenim için para vermek zorunda kalıyor? Üniversiteyi genel hizmet için kullanın. Kürdistan Üniversitesinin bütün hakları teslim edilene kadar, Bel Ramel’e görevden çekilmesi için çağrıda bulunuyorum” diye belirtti.