Eyleme giden hareketli gerilla timlerinin ilk görüntüleri ulaştı

Zap’ta eyleme giden hareketli gerilla timleri kameralara yansıdı. Gerillalar, “Eyleme gidiyoruz, güzel bir sonuç alacağız. Biz bu düşmanı yeneceğiz” diyor.

Bir elinde kalaşnikof’u, bir elinde insansız hava araçlarına karşı kamuflajı var. Sırtında ağır bir yük.

Kayalıklardan çıkınca yüzü gülüyor. Başına askeri renkte bir bandaj sarılı. Sırtındaki çantası da kamuflajlı.

Eyleme gidiyor. “Ne söyleyeceksin” diye sorulduğunda, önce “başarılar” diliyor.

Zap’ın hareketli birliklerinden birinde yer alan Baz, “Şimdi eyleme gidiyoruz. Başarılı bir eylem çıkaracağımıza inanıyoruz” diyor.

Onu gerilla Şaho takip ediyor. Başında askeri renkte bir kasket, sırtında çantası ve kamuflajı, elinde silahı ile tırmanıyor. O da güler yüzlü.

Binlerce askeri, helikopterleri, savaş uçakları ve insansız hava araçları ile işgale gelen Türk devletine karşı eylem yapmaya gidiyor.

Türk devleti özellikle 17 Nisan’da başlattığı yeni işgal saldırılarına karşı direnişe geçen gerillalar aralıksız eylemler düzenliyor.

Şaho, “Eyleme gidiyoruz, güzel bir sonuç alacağız. Biz bu düşmanı yeneceğiz” diyor.

Her iki gerilla, henüz baharın yeşilliğinin ortaya çıkmadığı toprak rengindeki ağaçlar arasında kayboluyor.

Kısa bir süre sonra iki kadın gerilla göze çarpıyor. Yükü aynı. Gerilla kıyafeti üzerinde var. Kollarını yarıya kadar çekmiş. Çantasında muhtemelen sağlık malzemeleri de taşıyordur. Zira eyleme bir sağlıkçı olarak gidiyor.

“Heval Sara sen ne diyeceksin?” diye sorulduğunda, diğer gerillalarla aynı sıcak ve gülümseyen yüz ifadesiyle “Başarılar diyorum” şeklinde yanıt veriyor.

Arkadaşlarına bir şey olmamasını umut ederek, “Güzel haberlerle döneceğiz” diye ekliyor.