Farisoğulları: Aileler AKP'nin oyununa gelmemeli

Amed HDP İl binası önünde yapılan provokatif eylemin AKP'nin yürüttüğü özel savaşın bir parçası olduğunu söyleyen HDP Miletvekili Musa Farisoğulları, ailelere "AKP'nin oyununa gelmeyin" çağrısında bulundu.

Polislerin örgütlediği bir grup "HDP çocuklarımızı dağa götürdü" iddiası ile Amed HDP il binasına saldırdı. İl binası önünden ayrılmayan gruba HGP'nin elinde olan asker ve polis aileleri de katıldı. HDP Milletvekili Musa Farisoğulları, polislerin yönlendirmesi ile gerçekleşen bu provokatif olaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. HDP'ye yönelik saldırıların uzun zamandır devam ettiğini vurgulan Farisoğulları, AKP-MHP iktidarının HDP'yi Türkiye toplumunda itibarsızlaştırmak için yeni siyasi oyunlara başvurduğunu belirtti.

HDP İl binası önündeki provokatif olayın AKP'nin yürüttüğü özel savaşın bir parçası olduğunun altını çizen Farisoğulları, "Yıllardır HDP'yi itibarsızlaştırmak için politika yürütüyorlar. AKP'nin kayyum ve 'çocuklarımızı dağa götürdüler' iddiasında bulunan aileler de bu politikanın bir parçası. Elbette çocukları kaybolan ailelerin kaygılanmaları doğru ama arama yeri HDP değil, AKP'nin savaş bürolarıdır.

Bütün aileler yönünü AKP'nin bürolarına vermeleri ve çocuklarını onlardan sormalı. Hiçbir aile AKP'nin oyununa gelmemeli. Geçen gün de bir aile çocuklarının kaybolduğunu belirterek eylem yaptı ama daha sonra kaybolduğu iddia edilen genç zorla evlendirilmek istendiği için evden ayrıldığını açıkladı. Bu olay polislerin aileleri il binamızın önüne gönderdiğini ortaya çıkardı zaten. Basına konuşan genç daha sonra polisler tarafından gözaltına alındı" dedi.

KAYYUMA KARŞI GÖSTERİLEN DİRENİŞİ KIRMAK İÇİN BÖYLE BİR OYUNA BAŞVURDULAR

Ailelerin polisler tarafından il binasının önüne getirildiğini vurgulayan Farisoğulları, devamla şunları belirtti: "Partimizi Türkiye toplumunda itibarsızlaştırmak için böyle bir siyasi oyuna başvurdular. İl binamız 24 saat polis kamerası ile izleniyor. Kayyum gaspının ardından ailelerin bu şekilde yönlendirilmesi düşündürücü. Birkaç gün önce aileler bize geldiler ama çocukları polis müdürlüğünde çıktı. Emniyet müdürlüğü bir aileyi çocuğunuzu Suriye'ye göndermişler diyerek bize yönlendirdi. Ailenin açıklamasında da bu ortaya çıktı.

Aileler polisler ve kameralar önünde binamıza saldırarak camlarımızı kırdılar. Bu suç olmasına rağmen polisler müdahale etmedi. Kayyumlara karşı gösterilen direnişi kırmak ve partimiz kriminalize etmek istiyorlar. Zaten Süleyman Soylu aracılığı ile ailelerin Erdoğan ile konuşması da bu gerçeği ortaya çıkardı."

HPG'nin elinde esir olan asker Müslüm Altıntaş, Vedat Kaya ve Sedat Yabalık isimli asker ve polislerin ailelerinin de emniyet tarafından evlerinden alınarak HDP il binası önüne getirildiği belirtildi.