Fransa’da saldırı: Tarih öğretmeninin başı kesildi

Fransa’da bugün akşam saatlerinde bir tarih öğretmenini başını keserek katleden bir kişi, polis tarafından öldürüldü.

Ülkeyi şoka sokan olay, başkent Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine’de meydana geldi.

Saat 17.00 sıralarında Bois-d’Aulne Ortaokulu’nda tarih öğretmenliği yapan bir kişi, 22 yaşındaki bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Öğretmenin başını kesen saldırgan, daha sonra olay yerinden 200 metre kadar ileride polisin dur isteğine uymadığı gerekçesiyle öldürülerek etkisiz hale getirildi.

Medyaya yansıyan ilk bilgilerde, tarih öğretmeninin ‘özgürlük’ temalı derslerinde daha önce Charlie Hebdo dergisinde yayınlanan karikatürleri örnek vererek, ders yaptığı öğrenildi. Tarih öğretmeninin bu nedenle DAİŞ yanlısı olduğundan şüphelenilen saldırganca hedef alındığı tahmin ediliyor.

Polis, 22 yaşındaki saldırganın daha önce hiçbir şekilde radikal İslamcı çevrelerle bağının tespit edilemediğini ve fişlenenler listesi olarak bilinen ‘Fiche S’de kaydının olmadığını bildirdi. Ancak bu kişinin daha önce ‘psikolojik sorunlarının’ olduğu yönünde iddialar var.

Olay sonrası Anti Terörizm Savcılığı devreye girerken, saldırganın bağlantıları araştırılıyor.

Bu olay Fransa’da 2017 yılından bu yana düzenlenen 33’üncü saldırı olarak kaydedildi. Öncesinde ise ülkedeki en ağır DAİŞ saldırıları, 13 Kasım 2015’te 130 kişinin, 14 Temmuz 2016’da ise 86 kişinin yaşamını yitirmesine yol açmıştı.