Gazeteci Öztekin’e 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası

Azadiya Welat gazetesi eski çalışanı Velat Öztekin’e 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) kapatılan Azadiya Welat gazetesi eski çalışanı Velat Öztekin sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığı davanın 3’üncü duruşması, Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Hakkında 2015-2016 yılları arasındaki sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilen Öztekin, “örgüt propagandası” iddiasıyla yargılandığı duruşmaya katılmazken, avukatı Resul Tamur hazır bulundu.

GAZETECİLİK FAALİYETİ

Bir önceki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan iddia makamı, Öztekin’in “zincirleme örgüt propagandası yapmak” gerekçesiyle 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını talep etti. Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan Temur ise Öztekin’in o dönem gazetenin çalışanı olduğunu, yaptığı paylaşımların da muhabir olmasından kaynaklı gazetecilik faaliyetleri kapsamında olduğunu söyledi. Temur, müvekkilinin paylaşımlarının “fikir belirtme hürriyeti” kapsamında olduğunu belirterek, beraat talebinde bulundu.

HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, Öztekin’e “örgüt propagandası yapmak” gerekçesiyle 1 yıl 6 ay 22 gün ceza vererek, hükmün açıklamasının geriye bırakılmasına karar verdi.