Genç’teki yangın büyük bir ormanlık alanı küle çevirdi

Bingöl’ün Genç ilçesinde 4 gündür devam eden yangın büyük bir alanı küle çevirirken, çok sayıda canlının hayatına da mal oldu.

Bingöl'ün Genç ilçesinde 25 Haziran'da başlayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Suvêran bölgesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Güzeldere (Gaz), Dedebağı (Şexismal) ile Çamlıyurt (Xodan) köylerine kadar yayılan yangın kısmi olarak kontrol altına alındı. Ancak bazı yerlerde halen dumanlar yükseliyor. Yangından kaynaklı büyük bir alan küle döndü. Yerleşim yerlerinin de olumsuz etkilendiği yangın nedeniyle ormanlık alandaki birçok canlı da öldü. 

Yangının her yıl aynı bölgelerde çıktığını ifade eden bölge sakinleri, söz konusu bölgede hem karakol olduğunu hem de maden çalışmalarının yapıldığına dikkati çekti. Bölge sakinleri, bu durumun tesadüf olmadığını kaydetti. 

MADEN ŞİRKETLERİ ARALIKSIZ ÇALIŞTI

Öte yandan, 5 gündür yangının devam ettiği bölgede maden şirketlerinin çalışmalarına aralıksız devam etmesi dikkat çekti. 

HDP YANGIN BÖLGESİNE HEYET GÖNDERDİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İl Örgütü, yangının çıktığı bölgeye heyet gönderdi. HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir'in de aralarında bulunduğu heyet bölgede incelemelerde bulundu. 

Aydemir, yaptığı açıklamada, bölgenin büyük bir çoğunluğunun küle döndüğünü işaret etti. Söz konusu durumun yetkililerin ihmalinden kaynaklandığını ifade eden Aydemir, bölgede maden şirketlerinin yangın alanlarının yakınlarında bulunmasının ve yangınlara rağmen çalışmalarına ara vermeden devam etmesine anlam veremediklerini kaydetti. Aydemir, yangının çıkış nedenini ve bölgeye verdiği zararı konusunda çalışmalarda bulunacaklarını aktardı.