Gerilla Êrîş Serhed: Bölge gerillanın kontrolünde

Türk devleti ile gerillalar arasında yaşanan çatışmalara ilişkin konuşan HPG gerillası Êrîş Serhed, bölgenin gerillanın kontrolünde olduğunu belirterek, "Gerilla her yerde savaşma ve düşmanı yenme deneyimine sahip" dedi.

HPG gerillası Êrîş Serhed, Türk devletinin 23 Nisan'dan bu yana Medya Savunma Alanları'na yönelik başlattığı işgal saldırılarını ve gerillanın direnişini değerlendirdi. İşgal saldırılarına karşı gerillanın büyük bir direniş gösterdiğini ve bölgenin kendi kontrolleri altında olduğunu söyleyen Êriş Serhed, Türk devletinin Gare yenilgisini gizlemek ve kamuoyunda teşhir olmamak için bu operasyonu başlattığını ifade etti.

Türk devletinin gerilla alanlarını bir kaç günde işgal etmeyi hedeflediğini kaydeden Serhed, "Ama Türk devletinin evdeki hesabı çarşıya uymadı. Sürekli medya üzerinden savaş propagandası yaptı, birkaç günde Medya Savunma Alanları'na gireceğini iddia etti ama öyle olmadı. Türk devleti kendi ordusu ve silahlarıyla gerilla karşısında savaşamaz. Artık sadece teknikle savaşıyor. İnsansız Hava Araçlarına, Küçük Silahlara ve savaş uçaklarına güvendi. Gerillalarla savaşma iradesine sahip değil.

Onca bombalama ve hava saldırısına rağmen Kürdistan Özgürlük gerillaları, düşmana karşı zamanın yeni bir yöntem ve teknikle savaşıyor. Türk devleti kendisini NATO üyesi ve büyük bir ordu olarak kabul ediyor, biz gerillalar da yeni yaratıcı yöntem ve taktiklerle ona karşı savaşıyor ve başarılı operasyonlar yürütüyoruz. Türk devleti gerillalar şahsında Kürt halkını yok etmek istiyor. İşgalci Türk devletine karşı kanımızın son damlasına kadar savaşacağız" diye konuştu.

TÜRK DEVLETİNİ HER YERDE YENİLGİYE UĞRATMA TECRÜBESİNE SAHİBİZ

Medya Savunma Alanları'ndaki gerilla direnişine de değinen Serhed devamla şunları belirtti: "Avaşin, Metina ve Zap'taki direniş yine Mam Reşo, Küçük Cilo, Kelha Bedewê ve Şehit Serdar alanlarında yaşanan savaş nasıl bir direnişin olduğunu gösteriyor. İşgal operasyonu 3 aydan fazladır devam ediyor. Bölgeye gelip, askerlerini konuşlandırmak ve stratejik alanlarda konumlanmak istediler. Fakat amaçlarına ulaşamadılar. HPG komutanları ve gerillalar artık eski klasik tarz ile savaşmıyor. 21. yüzyılın modern gerillaları olarak savaşıyor.

Gerillalar olarak düşmanın karşısına her yerden çıkıyor ve onları şoka uğratıyoruz. Düşmanı her alanda yenme tecrübesine sahibiz. Gerilla eylemleri de bunun kanıtıdır. Türk devleti bunu gizlese de halk görüyor. Türk devleti ölü ve yaralılarını dahi kamuoyuna açıklamıyor. Yenilgiyi kabul etmiyor. Türk devletinin gerillalara karşı yürüttüğü kara propaganda ve özel harp tamamen yalandır. Bölge bizim kontrolümüz ve inisiyatifimizdedir. Savaşın inisiyatifi bizim elimizde. İstediğimiz zaman harekete geçebilir ve savaşabiliriz. Düşmanın zayıf anını yakaladık. Medya Savunma Alanları'na elini kolunu sallayarak girmek öyle kolay değil."

DÜŞMAN HEP KORKU VE DEHŞET İÇİNDE

Gerillanın doğada düşmandan daha fazla avantaja sahip olduğuna dikkat çeken Serhed, "Biz gerillalar her zaman doğayla iç içeyiz. Ama düşman ne kadar kalsa da bu coğrafyayı kullanamaz. Düşman Kürdistan topraklarını işgal etmeye geldi, bu topraklar bizim topraklarımızdır. Düşman keşif uçakları olmadan bu topraklara bir adım atamaz. Buralara kolay kolay giremezler, her ağaç, her taş onlar için Kürdistan gerillasıdır. Hep korku ve dehşet içindeler.

Şehit Serhed Giravî, Andok, Sarya ve Ruken arkadaşların öncülüğünde Mam Reşo direnişi başlangıç oldu. Zaten Gare direnişi büyük bir adımdı. Mam Reşo direnişi bir ruhtur. Tarihi bir direniş geliştirdi bu ruh. Zap'ta Bawer, Delal ve Egîd Batman yoldaşların direnişi bizim için bir sembol oldu. Aynı zamanda Metina'da şehit olan yoldaşlar da bizim için semboldür. Bu günlere kahraman şehitlerimiz sayesinde geldik. Şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Onlar bizim için bir güç ve moral kaynağıdır. Onların intikamını almak için savaşıyoruz. Kürdistan Özgürlüğü gerillaları olarak Türk devletini yenilgiye uğratmaya kararlıyız. Bu inancımız ve gücümüz var. Zaferin son aşamasına geldik.

Bir hakikatimiz var ve bu hakikate inanıyoruz. Ortaya çıkan pratik başarının kesinlikle bizim olacağını göstermiştir. 2021 yılını Önder Apo'nun, mazlum halkımızın, tüm halkların ve zindandaki yoldaşlarımızın fiziki özgürlüğünü sağlama yılı yapacağız. Bugün sürdürdüğümüz bu savaş, Kürdistan devriminin müjdesi olacaktır. Zafer bizimdir. Bu temelde tüm yoldaşlarımıza başarılar diliyoruz" sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.