Gerilla Biliki, şehit Tekoşer Kürdistan'ı anlattı

HPG Gerillası Adıl Biliki, şehit Tekoşer Kürdistan'ın yoldaşlığın en güzel temsilcilerinden olduğunu söyledi, "İçinde bir çocuk var gibiydi, çok mütevazıydı" dedi.

HPG gerillası Adıl Biliki, 6 Eylül 2020 tarihinde Garzan’ın Bitlis alanında şehit düşen Rojhılatlı gerilla Tekoşer Kürdistan’ı anlattı.

"Tekoşer Kürdistan arkadaşı; 2017-2018 yıllarında Şehit Mahir Akademileri’nin sabotaj bölümünde tanıdım" diyen Biliki, şunları söyledi:

'İÇİNDE BİR ÇOCUK VAR GİBİYDİ'

"Tekoşer arkadaş; Kandil alanından gelmişti. Orada asayiş görevini üstlenmişti. Tekoşer arkadaşı, ilk gördüğümde dikkatimi çeken şey; çok sessiz ve biraz da içine kapanık olmasıydı. Ama insan ona yaklaşınca yanıldığını anlıyordu. İçinde çok güzel şeyler vardı ve yüreğinde çok güzel duygular, düşünceler taşıyordu. İçinde bir çocuk var gibiydi, çok mütevazıydı. Tartışmalarında, yaşamında, yoldaşlığında hep böyleydi. Rojhilatlı bir arkadaş olduğu için Latin harflerle okuma yazmada zorlanıyordu ama hiçbir zaman pes etmiyordu ve sürekli öğrenme çabasındaydı. Altı ayda sabotajın tüm tekniğini ustalıkla öğrendi. Onunla birlikte ideolojik eğitim de alan Tekoşer arkadaş, kendini her konuda geliştirdi ve eğitti. Pratikçi bir arkadaştı, bir işe başladı mı başarıyla sonunu getirmeden durmazdı, yarıda bırakmazdı.

Kendisi için her zaman başarıyı en temel ölçüt olarak esas alırdı. Eğitimde bir dönem birlikte kaldık ve birlikte çalışmalar yürüttük. Bazı insanlarla kaygı yaşamadan birlikte rahat çalışmak ve birlikte hareket etmek en güzelidir. Tekoşer arkadaş da böyle bir arkadaştı. Yoldaşlığın en güzel temsilcilerindendi. Tekoşer arkadaşla göreve gidince insan rahattı, çünkü bir aksilik çıksa da Tekoşer arkadaşın bir şekilde üstesinden geleceğini biliyordun. Tekoşer arkadaş sivil yaşamında iken kaçakçılık yapmıştı, yaşam tecrübesi çoktu ve epey zorluk çekmişti. Halkımızın Roboski’de yaşadığı, Rojhılat Kürdistanı’nda her gün yaşanan kaçakçı ve kolberlerin şehit edildiği gerçeklikten gelmişti. Ahlaklı bir ailede büyümüş, ailenin kültür ve terbiyesini almıştı. Aileden altığı terbiyeyi parti ahlakı ile bir yapmıştı."

'BAKUR'A SEVDALIYDI'

Tekoşer Kürdistan'ın fedakârlığına da dikkat çeken Biliki, şöyle devam etti:

"İşini coşku ve moralle yapıyordu. Eğitimin sonuna doğru yaklaşırken Tekoşer arkadaş Bakur’a gitmek için öneri geliştirdi. Tekoşer arkadaş Şehit Mahir Akademisi’nden çıktıktan sonra ideolojik eğitime de gitti. Ondan sonra kendisini bir defa gördüm, yanında fazla kalamadan sadece hal hatır sorabildim. İdeolojik eğitimi bitirdikten sonra Garzan Eyaleti’ne geçti. Hem uzman bir sabotajcı olarak hem de bir komutan olarak Garzan’ a gitti. Bakur’a ulaşır ulaşmaz çalışmalara hızla adapte olup aktif bir şekilde katıldı.

Rojhilatlı bir arkadaş olmasına rağmen Bakurê Kurdistan topraklarına olan sevdası çok büyüktü ve orada savaşmak, mücadeleyi yükseltmek istiyordu. Bakur’a gidince de büyük bir heyecan ve moralle gitti. Tekoşer arkadaş büyük bir özlemle gittiği Bakur’da fazla kalamadan erken şehadete ulaştı. Tekoşer arkadaşın yanında bir birim var, fakat ayrı ayrı duruyorlar. Arkadaşların farklı bir noktasına hava saldırısı oluyor ve bir arkadaş yaralanıyor, bir arkadaş da şehit oluyor. Noktaları arkadaşlara çok yakın olduğundan Tekoşer arkadaş sesleri duyuyor ve arkadaşları kurtarmak için kampa doğru gidiyor. Düşman oraya gelmeden yaralı ve şehit arkadaşı oradan çıkarmak istiyor. Havada keşif ve savaş uçakları dolaşmasına rağmen Tekoşer arkadaş hiç düşünmeden arkadaşları kurtarmaya gidiyor. Heval Tekoşer gidince de keşif uçağı görüntüsünü alıyor ve bu şekilde şehadete ulaşıyor. Şehadete giderken bile kahramanca, yoldaşlığa derin bağlılık temelinde tereddütsüzce gidiyor.

Bu vesileyle Tekoşer arkadaşı bir kez daha minnetle anıyoruz. Yaşarken de yoldaşlığa çok bağlıydı, şehadete giderken de yoldaşlık görevini yerine getirdi. Biz onun ardıllarıyız ve yoldaşları olarak takipçileriyiz. Anılarını yaşatacak, mücadelemizi büyütecek ve bu düşmandan mutlaka hesap soracağız!"