Gerilla direnişi her yerde: 29 işgalci cezalandırıldı, 3 helikopter darbelendi

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın hareketli timleri gece gündüz demeden aralıksız eylemler gerçekleştiriyor. Gerilla eylemlerinde; 29 işgalci cezalandırılırken, 10’u yaralandı. 3 helikopter darbelenirken, 1 dron da düşürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi,  “Gerilla güçlerimiz Avaşîn ve Zap bölgesinin her bir yerini direniş alanına çevirerek işgalcilere ağır darbeler vurmaya devam etmektedir. Hareketli gerilla tim savaş tarzının etkin bir şekilde devrede olduğu, koordineli gerilla savaş taktiğinin ustaca pratikleştirildiği, güçlerimizin mahirane bir şekilde birçok taktiği iç içe ve etkili şekilde kullandığı eylemler gerçekleştirilmiştir. Hareketli gerilla timleriyle direniş alanlarındaki inisiyatifi ve kontrolü ellerinde tutan güçlerimiz işgalcilere saldırı üstüne saldırı eylemi gerçekleştirmektedir.

Hiçbir kaybımızın yaşanmadığı ve yüksek saldırı ruhuyla gerçekleştirilen bu eylemlerde 29 işgalci cezalandırılmış, 10 işgalci yaralanmış, 2 saldırı helikopteri darbelenmiş, 1 Skorsky tipi helikopter darbelenmiş ve 1 dron düşürülmüştür.

HPG gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntılarına ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

“22 Nisan günü Werxelê Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen işgalciler, hareketli gerilla timlerimiz tarafından önce denetim altına alınmıştır. Aynı gün saat 10:00’da işgalciler dört koldan hedeflenerek koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Birinci eylem kolu; işgalcileri el bombalarıyla hedefleyerek vurmuştur. Burada 2 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci ise yaralanmıştır. İkinci eylem kolu; bir grup işgalciyi ağır silahlarla hedefleyerek vurmuştur. İsabetli vuruşlar sonucunda bazı işgalciler yaralanırken diğerleri de paniğe kapılarak araziye dağılmışlardır. Üçüncü eylem kolu; yaralanan işgalcileri suikast taktiğiyle hedefleyerek vurmuş ve 4 işgalciyi cezalandırmıştır. Dördüncü eylem kolu ise; işgalcilerin savunma kolunu hedefleyerek vurmuş ve BKC silahını kullanan 1 işgalciyi cezalandırmıştır. Aynı zamanda alan üzerinde bulunan 1 Dron’u vurularak düşürmüştür.

Hareketli gerilla timlerimizin içe içe gerilla taktiklerini kullanarak gerçekleştirdiği bu etkili eylemin sonucunda 7 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış ve Dron imha edilmiştir. Bu alanda cezalandırılan işgalcilerin cenazeleri saat 12:30’a kadar güçlerimizin denetimi altında kalmıştır. Saat 13:30’da işgalciler bu alanı savaş uçakları ve saldırı helikopterleri ile ağır bir şekilde bombaladıktan sonra Skorsky helikopterleriyle cezalandırılan ve yaralanan askerlerini kaldırabilmiştir.

İşgalciler 22 Nisan günü saat 09:00’dan 16:00’ya kadar Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine patlayıcılar ve zehirli gazlarla saldırmıştır. Saat 16:30’da Werxelê Direniş Alanı savaş uçaklarıyla rastgele bombalanmıştır.

 

ZAP BÖLGESİNDE;

22 Nisan günü saat 07:10’da Karker Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Cûdî’ye doğru ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuş ve elinde dedektör bulunan 1 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün saat 10:40’ta cezalandırılan işgalcilerin cenazelerini almaya çalışan işgalciler ferdi silahlarla vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda da 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmıştır. Cezalandırılan işgalcilerin cenazeleri güçlerimizin denetimi altında olup, güçlerimiz ile işgalciler arasındaki çatışmalar devam etmektedir.

22 Nisan günü saat 10:30’da Kurojahro Direniş Alanı’nda bulunan işgalciler ağır silahlar ile hedeflenip isabetli bir şekilde vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

22 Nisan günü Girê Ortê alanında bulunan işgalciler ağır silahlar ile hedeflenip isabetli bir şekilde vurulmuştur. Cezalandırılan işgalci sayısı netleştirilememiştir.

22 Nisan günü sabah saatlerinde Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Berxwedan savaş mevzilerine yaklaşmaya çalışan işgalciler ferdi ve orta otomatik silahlarla hedeflenip vurulmuştur. Etkili bir şekilde vurulan işgalcilerden 4’ü cezalandırılmıştır. Bu esnada indirme yaparak mevzilenmeye çalışan işgalciler de hedeflenip vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır. Saat 09:30’da Şehîd Hewrê savaş mevzilerine yaklaşmaya çalışan işgalciler ferdi silahlar ile hedeflenerek vurulmuştur. Bu vuruşlar sonucunda net 3 işgalci cezalandırılırken, güçlerimiz işgalcilerin cenazesinin üzerine gitmiştir. İlerleyen saatlerde tekrardan harekete geçen işgalciler yine ferdi silahlarla vurulmuştur. Burada da 3 işgalcinin cezalandırıldığı netleştirilirken, 6 işgalci de yaralanmıştır. 12 işgalcinin cezalandırıldığı, 6 işgalcinin yaralandığı Şêhîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki eylemlerden sonra işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

22 Nisan günü saat 10:10’da işgalciler Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki cezalandırılan ve yaralanan askerlerini helikopterler ile alandan kaldırmıştır. Saat 14:00’da alanda mevzilenmeye çalışan işgalciler suikast taktiğiyle hedeflenip vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Saat 14:10’da bir grup işgalci sabotaj taktiğiyle hedeflenip vurulmuş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır. Bu eylemle eş zamanlı olarak güçlerimiz bir başka işgalci grubunu silahlarla hedefleyerek vurmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır. Saat 15:30’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki Şehîd Berxwedan savaş mevzilerinin üzerine indirme yapmaya çalışan helikopterler hedeflenerek vurulmuştur. Bu vuruşlar sonucunda 1 Skorsky helikopteri darbelenirken indirme yapamadan uzaklaşmak zorunda kalmıştır. Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bir araya gelen işgalci grubu ferdi silahlarla hedeflenip vurulmuş, burada 2 işgalci yaralanmıştır.

Saat 15:30’da saldırı helikopterlerinin desteğiyle alandaki cezalandırılan ve yaralanan askerlerini kaldırmak isteyen Skorsky helikopterleri güçlerimiz tarafından hedeflenip vurulmuştur. Helikopterler geri çekilmek zorunda kalmıştır. Saat 16:30’dan 17:00’a kadar işgalciler yine helikopterler ile cezalandırılan ve yaralanan askerlerini kaldırma girişiminde bulunmuştur. Ancak tekrardan güçlerimiz müdahale etmiş ve izin vermemiştir. İşgalciler mecburen Girê Şehîd Şahîn’in arkasına indirme yaparak cezalandırılan ve yaralanan askerlerini kaldırabilmiştir.

22 Nisan günü saat 17:45’te Girê Rûbar’da mevzilenmeye çalışan işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek etkili bir şekilde vurulmuştur. Eş zamanlı olarak suikast taktiğiyle de vurulan 1 işgalci cezalandırılmıştır.

22 Nisan günü saat 12:00’dan 12:40’a kadar Girê Cûdî alanı savaş uçaklarıyla 3 kez bombalanmıştır. Gece saatlerinde Girê Rûbar, Sirtê Kovî, Çiyareş ve Girê Cehennem alanlarını bombalayan saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafından müdahale edilmiştir. Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Girê Şêhîd Kendal’ı bombalayan saldırı helikopterler de güçlerimiz tarafından hedeflenip vurulmuştur. Bu vuruşlar sonucunda 2 saldırı helikopteri ağır darbelenmiştir. Saat 22:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

22 Nisan günü saat 17:55’te Garê bölgesinde bulunan Sêdarê alanı savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanmıştır.

22 Nisan günü saat 09:00’dan 10:30’a kadar Metîna bölgesindeki Girê Hakkarî alanı sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır. Savaş uçaklarıyla saat 23:30’da 2 kez, 23 Nisan günü saat 05:30’da da 2 kez bombalanmıştır.

22 Nisan günü saat 23:20’de Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf alanı savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanmıştır.

23 Nisan günü saat 05:30’dan 05:40’a kadar Girê FM sınırdaki karakollardan atılan obüsler ile bombalanmıştır.”