Gerilla Kendal: Başarıya kilitlendik ve mutlaka kazanacağız

Aylardır gerilla direnişini kıramayan Türk devletinin kimyasal kullanmaya devam ettiğini belirten gerilla Kendal Kobanê, "Bugün direniş hala devam ediyor. Başarıya kilitlendik ve mutlaka kazanacağımızı biliyoruz" dedi.

HPG gerillası Kendal Kobanê, 18 yaşında genç bir gerilla. Bazên Zagrosê devrimci hamlesi sürecinde Avaşin hamlesinde yer alan gerilla Kendal, 8 Haziran 2021 tarihinde işgalci Türk ordusu Werxelê alanındaki gerilla mevzilerine saldırdığı esnada Türk askerlerine darbe vuran gerillalardan biri. Savaşta yaşadıklarını ve tanıklık ettiklerini ANF’ye anlatan gerilla Kendal Kobanê, Türk ordusunun ısrarla yaptığı teslimiyet çağrılarına dikkat çekti.

Türk devletinin saldırılarına karşı hazırlıklı olduklarını belirten gerilla Kendal, "Düşmanın Werxelê alanına yöneleceğini biliyorduk. Bu yüzden hazırlıklarımız vardı. Düşmanın yönelimi olduğunda ve ilerlemek istediğinde, oradaki gerilla güçleri olarak etkili bir şekilde düşmanı vurduk. Düşman genelde psikolojik savaş yöntemleri ile sonuç almaya çalışıyor. İşte ‘gelin, biliyoruz suyunuz, erzakınız kalmamış, gelin teslim olun’ gibi şeyler söylüyor. Biz bu düşmanın nasıl bir karaktere sahip olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bu teslimiyet çağrıları ile dalga geçiyoruz. Düşmanın savaş tünellerimize yönelmesi kesinlikle kendi cesaretiyle değil. Bazı kontra ve ajanlar aracılığıyla aldıkları istihbarat üzerinden geliyorlar.

Birkaç defa gelip ‘eğer teslim olmak isterseniz üç defa ayağınızı yere vurun, ya da üç defa mermi patlatın’ gibi saçma şeyler söylüyorlar. E tabi bunların hepsi arkadaşlar için alay konusu oluyor. Arkadaşlar da her seferinde gidip üç defa mermi patlatıyorlar ve ‘biz teslim olmayız, asıl siz gelin teslim olun’ diyorlar. Ve düşman bu şekilde hiçbir zaman sonuç alamıyor" diye konuştu.

TÜRK DEVLETİNİN ELİNDE BİR TEK TEKNİK KALDI

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sürekli her yerde sözde Türk ordusunun propagandasını yaptığına dikkat çeken gerilla Kendal, devamla şunları belirtti: "Ama o çok güçlü ordusu korkudan tünellerimize yaklaşamıyor. Hala ellerindeki köpekler ile sonuç almaya çalışıyorlar. Bu düşmanın yöntemlerini artık biliyoruz. Tünellerimize karşı kimyasal kullanmaya devam ediyorlar. Çünkü aylarca arkadaşların direnişine karşı güç yetiremediler. Halatlar ile bırakılan mayınlar, kafalarında kafa kamerası ile köpekler, içeriye girmeye cesaret edemeyen askerlerin çağrıları vs. buna rağmen arkadaşlar her zaman tedbirli davranıyor. Düşmanın her girişimini arkadaşlar önceden fark ediyor ve nasıl yönelirlerse yönelsinler hemen tedbirlerimizi alıyoruz.

Bir arkadaşımız bazen yirmi askere karşı savaşıyor ve vurmaya başladığımızda bir asker bile cevap vermeden, arkalarına bakmadan kaçıyorlar. Ölen arkadaşlarının cenazelerini bile almaya gelmiyorlar. Askerlerinin durumu budur, ellerinde bir tek teknik var. Buna karşı da tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Üzerimize keşif kaldırıyorlar, skorsky ve kobra helikopterleri, savaş uçakları 24 saat alanlarımız üzerinde dolaşıp duruyor. Yani herhangi bir hedef görmeseler bile, sırf psikolojimizi etkilemek için habire araziyi boşu boşuna vurup duruyorlar. Düşmanın ne yapmak istediğini biliyoruz ve tüm bunlar bizim yoğunlaşmalarımızı hiç etkilemiyor. Bugün hala direniş devam ediyor. Başarıya kilitlendik ve mutlaka kazanacağımızı biliyoruz. Onlar bir arkadaşımızı bizden alsalar, biz onlarcasını onlardan alacağız. Sadece fiziki olarak düşmanı ortadan kaldırmak değil, bu zihniyeti yok etmek için sonuna kadar savaşacağız."