Şahin: Gerilla her gün yeni tarz ve taktikleri geliştiriyor

HPG komutanlarından Kurtay Şahin, Türk ordusunun seferber ettiği tüm teknik kapasitesinin ve çok güvendiği gizli birliklerinin de gerilla karşısında işlevsiz kaldığını söyledi. Şahin, gerillanın her gün yeni tarz ve taktikler geliştirdiğini belirtti.

Gerilla Komutanı Kurtay Şahin, Türk ordusunun Zagroslar hattındaki saldırılarında istediği sonucu alamadığını, işgal ettiği bazı alanlarda da ne yapacağını veya nasıl çıkacağını bilemediğini söyledi.

ANF’ye konuşan HPG komutanlarından Kurtay Şahin, gerilla tarihinin, yaşanan bir tarih olduğunu, bütün zorlukların karşısında emek ve eylemle yazıldığını belirterek, propagandasının da eylemi olduğunu söyledi. Türk ordusunun, gerillanın bittiğini, eylem yapamadığını iddia ettiğini fakat tam da bu değerlendirmeyi yaptığı yerde eylemle yanıt verdiğini hatırlatan Şahin, “Elbette bazı alanları işgal ettiler ama onlara mal olmayacağını onlar da biliyor. Ne yapacaklarını, nasıl çıkacaklarını kendileri de bilmiyor” dedi.

Bazı stratejik alanlar üzerinde hakimiyet kurup sınır hatlarının güvenliğini almaya çalışan Türk ordusunun, gerilla engeline takıldığını kaydeden Şahin, kendi askerlerini bile burada zorla tutamayacağını anlayınca köylüleri kullanmaya yöneldiğini, ancak gerillanın bu alanda ajanlık faaliyetlerini geliştirmesine izin vermediğini söyledi.

GERİLLA TEKNİKLE YENİLMEZ

“Gücünü göstermek, gerilla alanlarını yoğun bombardımana tutarak halkımızın umutlarını kırmak için bütün tekniğini seferber ediyor” diyen Şahin, şunları ifade etti: “Gerilla, teknikle tasfiye edilecek bir ordu değil. Kimse elindeki teknikle kimsenin iradesini kıramaz. Bu tekniğin karşısında gerillanın kendini dayandırdığı bir irade var. Bu irade, Kürtlerin tarihi isyanlarından bugüne kadar geldi. Biz, onların ardıllarıyız. Bu geleneğe sahip çıkıp bu iradeyle düşmanı barındırmayacağız.”

GİZLİ BİRLİKLERİ DE İŞLEVSİZ

Nerede ve ne zaman vuracağı belli olmayan gerillanın, Türk ordusunun en çok güvendiği, sırtını yasladığı güçlerden biri olan gizli birlikleri de işlevsiz kıldığını söyleyen Şahin, “Gerilla bu gizli birlikleri izliyor ve vuruyor. Yani ne bu teknikle ne de bu birliklerle gerillanın önünü alamayacağını anladı. Türk devletinin yetkileri her gün ‘ha bugün bitireceğiz, ha yarın bitireceğiz’ diye açıklama yapıyor ama gerilla değil tasfiye olmak, her gün yeni tarz ve taktikleri düşmana gösteriyor” dedi.

HALKIN YALNIZ OLMADIĞI GÖSTERİLDİ

Zorlu bir süreçten geçildiğini, Kürt Halk Önderi üzerindeki ağır tecridin devam ettiğini anımsatan HPG komutanlarından Kurtay Şahin, şunları ekledi: “Gerilla yürüttüğü savaşla, geliştirdiği tarz ve taktiklerle bu halkın yalnız olmadığını ve Önderliğinin izinden yürüdüğünü herkese gösterdi. Gerilla Önderliği özgürleştirme iddiasıyla sürece katılıyor. Bizim iddiamız; saldırılara cevap olmak ve bu mücadeleyi zafere ulaştırmaktır.”